SUUDİLERİN 200 SENELİK TÜRK DÜŞMANLIĞI

İslam dünyasının yüz karası hangi ülke derseniz; ilk aklıma gelen, Suudi Arabistan’dır.

Çünkü, buradaki Suud kralları, önce İngiliz emperyalizminin sonra Amerikan sömürgeciliğinin piyonu olmuştur. Ülkenin tek zenginlik kaynağı olan petrolün parasını Batılılara yedirip dururlar.

Ve bu adamların damarlarında Türk düşmanlığı dolaşır.

Çünkü bunların Osmanlı Devleti’ne isyan eden dedelerini Padişah 2. Mahmut yakalatmış, İstanbul’a getirtmiş; burada şeriat mahkemesinde yargılatmış ve idam ettirmiştir.

Olay, 1750’lerde Arabistan’da ortaya çıkan Vehhabi mezhebi ile de ilgilidir. (Vehhabiliği, “Muaviye’den Erdoğan’a DİN VE SİYASET” adlı çalışmamda uzunca anlattım.)Vehhabiliği seçen Suudlar, Osmanlı Devleti’ne başkaldırıp kanlı katliamlara başladılar. Sonunda devlet Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa’dan yardım istedi. Onun oğulları Vehhabileri bozguna uğratıp başlarındaki yağmacı kral Abdullah bin Suud’u ve adamlarını İstanbul’a getirdi. Bunlar, idama mahkum edildiler. Suud kralının başı 1820 yılında kılıçla kesildi.

İşte bu olay, bu vahşi Vehhabi haydutları tarafından asla unutulmadı. Osmanlı Devleti’ni arkadan vurarak yıkılmasına zemin hazırladılar. Cumhuriyet döneminde de Türk düşmanlığını bütün güçleriyle sürdürdüler.

Türkiye’nin Katar’da birlik konuşlandırmasını istemeyişlerinin ana sebebi aslında bu olaydır. Bunların bileklerini kesin damarlarından Türk düşmanlığı akar. O yüzden Arabistan kentlerinde bulunan bütün Osmanlı eserlerini de yıkmışlardır. Bunu da en fazla AKP iktidarda iken yapmışlardır.

ERDOĞAN NEDEN ÇAKMIYOR?

Ne acıdır ki önceki kral Abdullah 2006’da Türkiye’ye geldiğinde Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan koştura koştura onun ayaklarına gitmişlerdi.

Bugün bile, herkese kükreyen Erdoğan Suudi Arabistan’ın bu haince tavrı karşısında ağzını açıp da tek kelime etmemektedir.

Neden, neden?

İslam kardeşliği mi sebep?

Suudlar,İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan ABD’nin piyonu. İsrail’e elinden gelen her desteği veriyor ama Müslüman Türkiye’ye ambargo uygulanmasını bile istiyor. Demek ki işin içinde İslam kardeşliği diye bir bağ yok.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’dan başka da bu dünyada İslam kardeşliğine inanan da bulunmuyor. Hatta bu görüşü ciddiye alan da gözükmüyor ortalıkta…

İslam adına, Suudi hoyratlığına boyun eğmek mi? Yoksa işin içinde Suudilerle AKP ve Erdoğan arasında başka bağlar mı var?

Ortada çekinilecek bir şey yoksa neden bir de şu vahşi Suud’a çakmıyorsun arkadaş?

EL KAİDE ve TALİBAN BUNLARIN ÇOCUKLARIDIR

Arap halkının başına bela olan krallar, emirler, şeyhler onların geleceğini çalan asalaklar sınıfıdır. Emperyalizm bunları kullanarak Müslüman dünyasını yağmalamaktadır.

İş bununla da sınırlı değildir. ABD; bu krallığı kullanarak, onların parasıyla ve adamlarıyla terör orduları imal etmektedir. Afganistan’da bu Suudların adamlarını ve parasını kullanmıştır. Orta Asya’daki Türk cumhuriyetlerinden tutun da Fasa kadar uzanan coğrafyada, Amerika, Suudların mezhebinden olan Vehhabi militanlardan yararlanmıştır. Müslüman Kardeşler, Vehhabilikten çıkmış, bunlardan da el-Kaide, Taliban, en-Nusra, Boko Haram gibi örgütler üretilmiştir. Bu CIA hizmetkarı örgütlerin baş finansörü de Suudi krallarıdır.

Katar’ın Suriye’deki İslamcı teröristleri desteklemesi asla kabul edilmaz ama onlara bu yöntemi öğreten işte bu Vehhabi vahşisi Suudlardır. Usame bin Ladin de bunların soyundan değil miydi?

Erdoğan, biraz cesur olsa bir kez de şunlara “van münit” dese memnun olurdum.

Ama korkarım ki bu konuda, “Görmedim, bilmiyorum, duymadım”ı oynamayı sürdürecektir.

Niçin, neden?

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87