YUNAN İŞGALİ ALTINDA REFERANDUM!..

Türkiye, Yunan işgali altında referanduma gidiyor. 18 Adası ve 1 Kayalığı Yunan işgali altında olan Türkiye, 18 maddelik Anayasa değişikliği için 16 Nisan 2017’de sandık başına gidecek.



Referanduma yönelik olarak çok sayıda anket yapıldı. Anketlerdeki bazı veriler gizleniyor. Kamuoyundan gizlenen veriler arasında, “AKP Hükümetinin izlediği dış politika” da bulunuyor. Vatandaşlarımızın rahatsız olduğu dış politika başlıklarından birisi de Ege’de işgal edilen adalarımız.

Ege’de işgal edilen adalarımız arasında İzmir Koyun Adası da var. Yunan Savunma Bakanı ile komuta kademesi, İzmir Koyun Adası’na sık sık geliyor. Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, Genelkurmay Başkanı hariç olmak üzere 23 Ocak 2017’de değişti. Yunan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları bir üst rütbeye terfi ettirilerek emekliye sevk edildi ve yerlerine yenileri atandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tellidis, görevini Korgeneral Alkiviadis Stefanis’e devretti. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı ilk ziyaretini İzmir Koyun Adası’na yaptı. Korgeneral Stefanis’in 19 Şubat 2017’de yaptığı ziyaret Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlandı.


 
Korgeneral Stefanis, hiçbir engelle karşılaşmadan İzmir Koyun Adası’na gelerek, Yunan bayrağının altında işgalci Yunan askerleri ile birlikte poz verdi.



İzmir Koyun Adası’ndaki işgalci Yunan askerlerini denetleyen Stefanis, adaya yerleştirilen Yunan SAT Komandoları ile birlikte poz vermeyi de ihmal etmedi.





Kardak kahramanı Türk SAT Komandoları kumpas davaları ile içeri tıkılıp tutsak edilirken, işgal edilen adalara Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde Yunan SAT Komandoları ve Yunan askerleri yerleştirilmiş. Yunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis de, 21 Aralık 2016’da İzmir Koyun Adası’na gelerek işgalci Yunan askerlerini denetlemişti. Yunan Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları aynı yerlerde poz vererek egemenlik ve bayrak gösterisi yapıyor.

Bütün bunlar olup biterken Başkomutan olduğunu iddia eden Erdoğan ve AKP Hükümeti, Yunanistan’a müzik notası bile vermedi, veremedi. Bu durum, adalarımızın Yunan askerine alenen teslim edildiğinin somut bir göstergesidir.
 
 
 
Binali Yıldırım, kendi seçim bölgesindeki İzmir Koyun Adası’na, teknesine Yunan bayrağı çekerek, pasaportla girebilmişti.


 
Yıldırım’ın, Yunan bayrağı ve pasaportla girdiği İzmir Koyun Adasına, Yunan Savunma Bakanı ve Komuta kademesi, elini kolunu sallayarak, pasaportsuz giriyor.


 
Balkan Savaşında işgal edilmeyen, Lozan’da verilmeyen İzmir Koyun Adası, 6 millik Türk karasuları içinde bulunuyor.
 

 


Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Merkezi’nde bir grup gazeteci ile yaptığı basın toplantısında, ”Ege’deki 130 tane irili ufaklı kaya parçası, bunların kimliği bile yok, yani kime ait olduğu bile belli değil” dedi. Yıldırım’ın söylemleri gerçeklerle bağdaşmıyor. Başta Koyun Adası olmak üzere Ege Denizi’nde işgal edilen adalarımız Türkiye Karayolları Haritasında bile gösterilmiş. Yıldırım’ın, Yunan bayrağı ve pasaportla girdiği İzmir Koyun Adası 11,5 km. uzunluğunda. İrili ufaklı kaya parçası dediği Koyun Adası, İstanbul’daki Büyükada’nın 3 misli büyüklükte. Verilen somut örneklerden anlaşılacağı üzere Yıldırım, yalan söylemekte sınır tanımıyor.



İzmir Koyun Adası da işgal edilen diğer adalarımız gibi birisi Türk diğeri Yunan olmak üzere ikişer vali ve ikişer belediye başkanı tarafından yönetiliyor. Devletin birliği ve tekliği ortadan kalkmış otorite Yunanistan ile paylaşılarak Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçilmiştir.



Tayyip Erdoğan, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını hangi gerekçe ile Yunan askerine teslim ettiğini açıklamak zorundadır. Erdoğan ve Yıldırım’ın, referandumda hayır oyu verecek vatandaşlarımızı terör örgütlerinin yanında göstermesi akla ziyan bir açıklamadır.

Erdoğan ve Yıldırım, Türk adalarını Yunan askerine teslim etmek suretiyle, Türk Ceza Kanunu madde 302’de tanımlanan vatana ihanet ve Terörle Mücadele Kanunu madde 3’de tanımlanan terör suçunu işlemiştir. Terör suçu işleyen Erdoğan ve Yıldırım’ın, referandumda hayır oyu verecek vatandaşlarımızı, terör örgütlerinin yanında göstermeye hakları yoktur.


Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87