14 HAZİRAN'a DOĞRU...

Dünya Kadınları için 14 Haziran’da güneş bir başka doğacak Harran’da…

Tatlı heyecan, tatlı koşturmaca ve inanılmaz bir mutluluk içinde Harran’da hummalı çalışmalar devam ediyor. İşte bu birbirinden ayrı ama insan için olmazsa olmaz duygu seli içinde Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü projesinin ilk adımı atıyoruz. Az bir zaman kaldı…

Harran Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Harran Belediyesi’ne tahsis ettiği Bükdere Mahallesi'ndeki okulun tadilatı neredeyse tamamlandı. Şimdi iç tasarımı ve çevre düzenlenmesi bitmek üzere. 14 Haziran’da hem projenin temeli atılacak, hem de proje kapsamında kadınlara yönelik mesleki eğitim kurslarının açılışı yapılacak. Gerçekten o kadar mutluyum ki, inanın bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil.

Ama anlatmaya ve mutluluğuma sizleri de dahil etmeye çalışacağım.

Bir hayalle başlayıp, ayakları yere basan bir proje haline gelmesinde en büyük katkı payı elbette ki Harran Belediye Başkanımız Mehmet Özyavuz’un çabaları ve emeği...

Düşünün ki, kimsenin kimseye borç dahi vermediği, dostlukların çıkar ilişkisine döndüğü, manevi değerlerin bozuk para gibi harcandığı bir devirde kendi şahsına ait araziyi bağışlayarak Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü projesine sahip çıktı. Bu gelişmeyle hızlanan çalışmalar 27 Şubat - 08 Mart tarihinde Harran’da düzenlediğimiz, küratörlüğünü sevgili arkadaşım Kamer Batıoğlu’nun yaptığı 1. Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Çalıştay ve Festivali’yle anlam kazandı. Gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu. Fakat bu süreçte beni yalnız bırakmayan tüm dostlarım yanımda yer aldı. Çok zorlu bir yolculuktu bu…

Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi’nin geleceğin mimarisini tasarlayarak, çizdiği mimari proje, Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü’nün ayakları yere basan ve örnek proje olarak hafızalarda silinmez bir iz bırakmasına vesile oldu. Sevgili Gülay’ın mimari çizimiyle imkanlar neredeyse yok gibiyken yüksek bütçeli bir projenin hayata geçmesi için çok yol kat etmiş olduk. 

İşsizlik ve ekonomik sıkıntılarla boğuşurken sanki sihirli bir el hep üzerimdeydi. Rabbim bir yandan da çeşitli vesilelerle önüme mucizeler çıkarıyordu. Nasıl mı?

Kanatsız meleklerim sayesinde…

Kardeşimden öte, aile dostum ve yakınım Dr. Birsen Ocaklı ve eşi Op. Dr. Özer Ocaklı bir an bile beni yalnız bırakmadı. Sıkıştığım ve nefes alamadığım ya da ekonomik olarak çıkmaza girdiğim dönemlerde tüm güçleriyle yanımda yer aldılar ve Ankara-İstanbul koşturmalarında hep yanımda oldular. 

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Kadın Haklarını Koruma Derneği Onursal Başkanı Gönül İşler, Genel Başkan Necmiye Özkul, Prof. Dr. Kamile Akgül, Yrd. Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi, Gülgûn Feyman Budak, Tülay Yılmaztürk, Kemal Taşçı, Gül San, Ahmet Kaplan, Osman İslam, Tuğba Yıldırım, Fatoş Abla Kolejlerinin sahibi Fatoş Abla, annem, oğlum, kardeşlerim şu an ismini sayamadığım tüm kanatsız meleklerim koşulsuz, çıkarsız yanımda yer alarak projenin büyümesinde önemli katkı sundu. 

Özden Kılıç, Sinoplular Derneği, Çayeli Belediye Başkanını da unutmamak gerekiyor.  Aslında o kadar çok isim var ki, inanın sayfalar yetmez. Yukarda ismini sıraladığım dostlarımla birlikte projeyi korumak adına Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği’ni kurduk. Projeyi hayata geçirmek ve projeler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Şimdi 14 Haziran’da Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü projesinin ilk etapta atölyeler ve çok amaçlı merkezin temelini atıyoruz. Eş zamanlı olarak da Harran Belediyesi işbirliği ile bölge kadınlarına yönelik meslek eğitim kurslarının açılışını yapıyoruz.

Bize inanılmaz hoşgörü ve destek sağlayan Şanlıurfa Vali Yrd. Aylin Kırcı Duman’a, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Kaytan’a, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı’ya, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’a, Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı’ya ve bu saydığım kurumların yöneticilerine ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim. 

Sizleri de Harran’da görmek istiyoruz değerli dostlar…

14 Haziran sadece ülkemizde yaşayan kadınlar için değil, tüm dünya kadınları için önemli bir adımın atıldığı gün olarak tarih sayfalarında yerini alacak. Bize bu imkânı tanıyan ve her anlamda desteğini esirgemeyen Sayın Mehmet Özyavuz’a tüm dünya kadınları adına teşekkür ediyorum.


https://twitter.com/huzunyucel
https://www.facebook.com/huzun.yucel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87