ELİNİ KİRLETMEK

Ne kadar zor, ne kadar acı bir şeydir uğradığı haksızlık karşısında kendi adaletini sağlamak için elini kana bulamak…

Çaresiz, dermansız, kirlenmiş ve kirletilmiş olmak çok zordur.Allah kimseye böyle olaylar yaşatmasın. Düşmanıma dahi vermesin.Ama yaşanıyor ne yazık ki…

İzmir'in Bergama ilçesinde 29 yaşındaki 2 çocuk annesibir kadın, 2 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü bir kişiyi hiç tereddüt etmeden "Tecavüzcülerin yaşamaya hakkı yok" diyerek öldürdü.

Gerçekten çok zor, hem tecavüze uğramak, hem de adalet sağlamak.

Hem mağdur olmak ve yaşadığı ağır travmayı atlatamamak, hem de akabinde katil olmak, elini kana bulamak.

Oysa bu tür olaylara maruz kalan kadınları, genç kızları, hatta tecavüz ve taciz mağduru erkek çocuklarını koruyan ciddi yasalar olsa. O sapıklar öyle cezalar alsa ki, bir daha güneşi göremeseler, insan içine çıkmasalar ve hatta kaldıkları hücrede ölseler. İnanın kimse üzülmez, arkalarından gözyaşı bile dökmez bu sapıkların.

Fakat yok böyle ciddi yasalar, mağduru koruyacak uygulamalar, hatta tecavüze uğradığın zaman bir de toplum nezdinde suçlu sen olursun. Sen sorgulanır ve mahkûm edilirsin. Ardı ardına gelir suçlayıcı sorular; “Ne yaptın da elin adamı bunu yaptı, dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek köpek peşinden koşmaz, cilve yapmıştır adama” vs vs. 
Ve sen suçlu olursun.

Maalesef durum bu ve ortaya çıkan sonuçlar, açıklanan istatistikler hiç de iç açıcı değil. Özellikle son on yıl içinde kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzün artması ne yazık ki önlenemiyor. Birde neredeyse zanların ciddi cezalar almamaları ya da cezai indirim uygulamaları suç oranlarının artmasına neden oluyor.  

Durum böyle olunca da ne yazık ki insanlar kendi adaletini sağlamak adına suçlu olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı 29 yaşındaki 2 çocuk annesi genç kadının tecavüzcüsünü öldürerek katil olarak karşımıza çıkması gibi..

Bu genç kadın içinde biriktirdiği hayal kırıklığını, geleceğe dair umutlarını ve 2 tane evladı ile geçireceği mutlu yılları ne yazık ki ölmeden mezara gömdü. O minik yavrular anneleri yaşarken öksüz kaldı.

Değdi mi peki buna, elini kana bulamaya? Değmedi elbet… 

Koruyamadığımız her bir kadın ve çocuk için hepimizin, tüm toplumun ve siyasi otoritenin bir özür borcu var.


https://twitter.com/huzunyucel
https://www.facebook.com/huzun.yucel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87