Gayrimenkul Piyasaları’ndan Merhaba

Değerli okuyucularımız, her şeyden önce bu değerli platformda, sizlerle buluşmaktan ve görüşlerimi paylaşmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Bugünkü yazım bir “Merhaba” niteliğinde olacak.

İnsanlık var oldu olalı, barınma ihtiyacı en temel ihtiyaçlar listesinde en ön sıralarda yer almaktadır. Bu yüzden, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de gayrimenkul piyasaları her daim önemini koruyacaktır. Kaldı ki, geçmiş dönemler ile bugün ki dönemin barınma ihtiyaçları şekil olarak çok farklıdır. Bugün, dünyanın her yerinde gayrimenkul kullanıcılarının ve yatırımcılarının, eğitimsosyo-kültürel ve gelir düzeylerine göre çok farklı üretimler yapılmaktadır. Bunun üzerine bir de ticari amaçlı kullanıma cevap veren,  ofisleri, iş merkezlerini, plazaları, turistik tesisleri, fabrikaları, üretim ve sanayi merkezlerini, lojistik alanları eklediğimiz zaman sektörün devasa boyutuyla karşı karşıya kaldığımızı görürüz. Böylesine devasa bir sektörün büyük bir rant kapısı olması kaçınılmazdır.

Çevremize baktığımız zaman, en düşük gelirli birey topluluğundan, en yüksek gelir düzeyine sahip azınlığa kadar, hemen hemen herkesin gayrimenkule olan ilgisini hissederiz.  Bir bireyde “Başımı sokacağım bir evim olsun” cümlesi ve hayaliyle, bir başka bireyde “Kira getirisi olan bir gayrimenkul edineyim, emekliliğimde rahat ederim” düşüncesiyle karşılaşırız. Ya da piyasa oyuncuları dediğimiz büyük yatırımcıların gayrimenkul yatırımları gerçekleştirdiklerini izleriz.

Peki gayrimenkul piyasalarının hukuki ve teknik kulvarları hakkında ne kadar bilgiliyiz? Üzülerek belirtiyorum ki, bugüne kadar karşılaştığım olaylar, şahit olduğum alış-verişler, sektör üzerine gelen sorular, bu konuda büyük bir çoğunluğun bilinçli hareket etmediğini gösteriyor. Marketten peynir alırken gösterdiğimiz özeni, maalesef bir gayrimenkul edinirken göstermiyoruz.

Değerli okuyucularımız, sizlerle bu köşede, sektör hakkındaki gelişmeleri paylaşırken, günlük hayatınızda size rehber olacak bilgileri de aktaracağım.  Sektörle ilgili her türlü sorunuza, probleminize elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım.

İlerleyen günlerde görüşmek üzere, sevgi ve saygılarımı iletiyorum. 


https://twitter.com/ErolCanbay2
https://www.facebook.com/erol.canbay.9
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Çağdaş ASAN 10 yıl önce

kesinlikle doğru söylüyorsunuz; markette gösterilen özen taşınmaz alırken gösterilmiyor...

Misafir Avatar
Erol CANBAY @Çağdaş ASAN 10 yıl önce

inşallah buradan zaman içerisinde paylaşacağımız bilgilerle, gayrimenkul alıcı ve satıcılarını önemli noktalarda, dikkat edilmesi gereken konularda aydınlatmaya çalışacağız, teşekkürler çağdaş bey.

Misafir Avatar
İlter DURMAZ 10 yıl önce

sayın canbay,

görsel basından sizi yakinen takip etmekteyiz yazılı basın hayatınızda da başarılar dileriz.

Misafir Avatar
İlter DURMAZ 10 yıl önce

sayın canbay, sizi görsel basından ve www.erolcanbay.com sitenizden takip ediyoruz. yazılı basın hayatınızda da başarılarınızın devamını diliyoruz.

Misafir Avatar
Erol CANBAY 10 yıl önce

çok teşekkürler ilter bey, sizlerin desteği ve olumlu düşüncelerinizle her geçen gün daha iyisini sunmaya çalışacağım.

Misafir Avatar
Süleyman KORKMAZ 10 yıl önce

erol bey ''günlük hayatınızda size rehber olacak bilgileri de aktaracağım.'' demişsiniz soru-cevap tarzında olması mümkün müdür?
teşekkürler.

Misafir Avatar
Erol CANBAY @Süleyman KORKMAZ 10 yıl önce

süleyman bey, yorum bölümümüz ayni zamanda sizden gelecek sorular için düzenlenmiştir. buradan gelecek sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım, ilginize teşekkür ederim.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87