İNSANLIĞIMDAN UTANIYORUM

Nasıl desem nerden başlasam, inanın bilemedim.

Son bir haftadır toplumu geren, insanları çileden çıkaran İsmailağa Cemaati'ne bağlı, Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla evlendirdiği ve o günden beri çocuğun cinsel istismara uğradığı vahim, çirkin ve insanlık dışı olayın ortaya çıkmasıyla hepinizin olduğu kadar benimde tüm kimyam bozduldu. Kendimden, İnsanlığımdan kısacası bizi biz yapan tüm değerlerden nefret ettim, tiksindim.

İnanın aklım almıyor.

Nasıl bir baba ya da anne evladından böylesi çirkin, insanlığa sığmayan bir sapkınlıkla vazgeçer? Nasıl böyle iğrenç bir olayın parçası olur ve bunu normalleştirmek için dinimizi kullanır?

Üstelikde utanmaları, insan içine çıkmamaları gerekirken bu çirkinliği yalanlamak adına olayı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırel'i hedef gösterip, hapse attırmak için olmadık beyanlarda bulunurlar. Bununla da yetinmeyip haberi yayınlayan kanalların kapatılmasını isterler ve sosyal medyada troller aracılığıyla algı yapmaya çalışırlar. Akıl alır gibi değil.

Nitekim kaç gündür yazacaktım ama bir türlü elim gitmedi ve bilgisayarın klavyesine dokunamadım bile. Nutkum tutuldu, bildiğim herşeyi unuttum.  Oysa yazmak istediğim, haykırmak istediğim, hatta sayıp sövmek istediğim o kadar çok şey vardı ki, yazamadım. Daha doğrusu nerden başlayacağımı, ne yazacağımı bilemedim.

Gerçekten böyle sapkın insanların pişkinliklerini, televizyonlara çıkıp olayın üstünü örtmek için mağduru akıl hastası gibi göstermelerini görünce dayanamadım, bende tepkimi ortaya koymak istedim.  Çünkü benimde kız çocuğum olmasada canımdan çok sevdiğim kız yeğenlerim var. Anneleri babaları kendilerinden vazgeçti onları büyütebilmek, güzel bir gelecek sağlamak için. Kıyamıyor insan çocukların saçlarına dokunmaya, öpüp, koklamaya...

Geleceklerini düşününce uykularımız kaçıyor. Çünkü dünya çok kötü oldu. İnsanlar değerlerini unuttu ve zalimler çoğaldı. Her şeyden önemlisi de insan olmanın gerekliklerini unuttuk toplumca.

Öyle ya sapkın babalar ve anneler var bu dünyada ve bir de 6 yaşındaki bir çocuğu karısı yapan başka başka sapıklar var.  İşte bunları gördüşçe utanıyorum ve korkuyorum.

Uzun lafın kısası bu olay kabul edilir gibi birşey değil, helede bazı din adamı olduğunu iddia eden insanların yaptıkları açıklamalarla toplumda bunu normalleştirmeye çalışmak hiç olmayacak birşey, o yüzden sesimizi en güçlü haliyle yükseltelim. Bir olalım, birlikte olalım.

Sesimizi öyle bir yükseltelim ki çirkinlikleri yapanları ortaya çıkaran gazetecileri, bu haberleri yapan yayın kuruluşlarını koruya bilelim. Bu da bizlerin topluma karşı borcudur.

Herşeyden önemlisi de çocuklarımıza bunu borçluyuz.

Ve ben bu toplumun bir kadın bireyi olarak 6 yaşından bu yana sapkınlıklara mağruz kalan çocuğumuz mağdur H.K.G.'den bizi affetmesini diliyorum.

Çünkü biz bu tür sapkınlıklara tepki göstererek çığ gibi büyüyemedik. Sesimizi duyuramadık mesela. Kapattıramadık sapkınlık yuvalarını, hapse attıramadık çocuklara el uzatan çirkin, mide bulandıran sapıkları, sapkınları...

İşte bu yüzden bizi affet güzel kızım... 

Çünkü biz sizleri koruyan, gözeten yasaların çıkmasını, yaptırımların uygulanmasını sağlayamadıkça kendimizi asla affetmeyeceğiz.

Güzel kızım haklı yürüdüğün bu yolda ben inanıyorum ki davaya bakan savcı, hakim sana hakkettiğin adaleti geç de olsa sağlayacaktır. Çünkü ben inanıyorum ki birbirinden değerli savcılarımız, hakimlerimiz ve kolluk görevlilerimiz var. Ailenin sana sağlayamadığı adaleti hukuk sana sağlayacaktır. Ben buna inanıyorum.

 Böyle olaylar yaşanmaması dileğiyle...

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87