KİN

Kinin mi var?

İntikam mı almak istiyorsun?

Haydi, birlikte alalım.

Önce kendinden başla! Başla ki, “EMPATİ” yapma kabiliyetini ortaya koyduğunda en azından başkalarının canını yakma derecenin farkına varıp fren koyabilirsin. Elbette canını yakanlar oldu ve olmaya da devam edecek. Ancak; hayat treni yoluna devam ediyor. Bu yolculuğun bir yolcusu da sensin İneceğin durağı belirleme şansına sahip değilsin. Lakin talihsizce en yakın durakta indirilmene katkı sağlayabilirsin. Bu önerim sana saçma gelebilir hatta hadi oradan bu nasıl olacak diyebilirsin.

Deme…

Oluyor, hem de bal gibi oluyor. İçinde beslediğin kin ve nefret duygun, kedi beslemeye benzemez. Tıpkı bir kurdun elmayı içten içe kemirdiği gibi, seni de kin kurdun kemirmeye başlayacak. Süreç başladı mı, yandı gitti gülüm keten helva..! Sağ yapsan olmaz, sola çarpsan olmaz. Kin kurdun seni kemirdikçe, kemirecek her gün canından can kopacak ve o narin bedenin zamanla hastalanacak en yakın durakta seni hayat treninden indiriverecekler.

Hoşgörü, sabır, affetmek insan için büyük bir erdem aynı zamanda onurlu bir eylemdir. Affetmek elbette kolay değildir. İsteriz ki, aynı acılarla onlar da sınansın, ya da içimizde beslediğimiz kocaman kinimiz ile onlardan intikam alalım. İçinizdeki gizli düşmanı susturabilecek misiniz?

Kalbimizi kin ile lekelemeyelim. Sevgi her şeyin üstesinden gelen en yüce duygudur. Herkes etrafına kalbinin rengini yansıtır. Kimi kıskançlık, öfke, hırs intikam içinde kavrulurken , kimisi de etrafına ışık saçan sevgi dolu ışık seli bırakır. Nasıl ki hayatlarımızda sevgi, sevgiyi çağırıyorsa, kin de kini ve nefreti çağıracaktır.

Hz Ali şöyle buyurur ki;

“Kin güden insanın sevgisi olmaz.”

Bir insanı küçümseme onda kusur arama kin duygusuna dayanır. İnsanın kendine en büyük tuzağı yaşanmışlıkları, hâl ve davranışları yaşananlar yaşanıyor, geçip gidiyor diye düşünülür. Yaşananlar yaşanır ama etkisi, izleri kalıcı olur. İnsan, keskin kılıcın ağzı üzerinde yürüyen bilinçli bir varlıktır. Kin ve nefret insanın soğuk yüzü ve aşılamayan tarafıdır. Rüzgârlar sert kayaları aşındırmaz, ancak toz ve toprağı atar. Bir insan bütün hayatını kin ve nefret üzerine inşa ediyorsa, ömrü boyunca onun esaretinden kurtulamaz. Gönül dostluğuyla gerçekleşen yolculuklar, insanı insana kavuşturur. Sabır çok şeyin ilacıdır. Kin konusunda da gösterilen sabır bizi bu kötü duygudan koruyacak bir kalkan vazifesi üstlenecektir. Kin tutmak zayıf karakterli güçsüz insanların işidir. Kinden arınmış ruh ve bedenler hem sağlıklı, hem üretkendir. Güçlü, sağlam karakterli insanlara rast gelmeniz dileğiyle…

Sevgiyle kalın.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87