VİCDAN!..

Kalbi olanların dili yoktur. “Vicdan” sizi ve dünyanızı güzelleştiren en güzel duygudur. İyiliğin ve merhametin harmanlanmış halidir. Kalbinizin efendisidir.

Öyle bir çağdan geçiyoruz ki, insan vicdan göstermeye bile korkuyor artık. İyi niyetlerin kurbanı olmak günümüz toplumlarında sık karşılaşılan bir durum halinde. Vicdanlı insanların bile kendilerini korumak için kendi limanına sığınması, vicdan duygularını baskılamasına sebep olurken, vicdanını susturan insanların artarak çoğalması ne acıdır ki insanlıktan uzaklaşmış toplum olma yolunda hızla vicdansızlarla yol alıyoruz. Vicdan doğuştan insanoğluna armağan edilmiş özel bir duygudur. İç sesinizdir. Bir insanın vicdanıyla hesaplaşması kadar ağır bir duygu yoktur. Acıyan kalbinizi susturabilmeyi başarabilir misiniz?

“Fırtınalı denizlerde pusulamı hiç kaybetmedim. Pusulam vicdandır.” “Zülfü Livaneli”

Vicdan hepimizin rotasının teminatıdır. Dili, dini, rengi, milleti yoktur. Kafanızı yastığınıza koyduğunuzda, kalbinizdeki ferahlığı hissedip, huzurla uykuya dalabiliyorsanız, vicdanınızla baş başa rahat bir gün geçirdiğinizden eminsinizdir. Gözleri kapalı, kulakları sağır,  dilleri lâl olmuş yozlaşmış toplumların giderek arttığı dünyamızda, toplumsal vicdan olduğundan fazla önem kazanmaktadır. Vicdanlı olarak dünyaya gelip, vicdanlı bir hayat sürdürmek ise “Erdemli İnsan” olmayı öğrenebilmektir. Kötülük yapmak kolaydır.

 İç sesinizi, susturabilecek misiniz? Vicdan ile vicdansızlık birbiriyle savaş halindeyken, sabrın doruk noktasına ulaşıldığında, iyi niyetlerimin son kullanma tarihi dolmak üzere deriz. Vicdan azabıyla mücadele edecek gücünüz var mı? Yoksa kalbimizi insanoğluna armağan edilmiş bu şaheser duygudan mahrum mu etmeliyiz. 

Bizi biz yapan değerlere, insan olmaya, insancıl bir toplum, insancıl bir toplumun bireyi olmaya geri dönmeliyiz. Özümüze, kalbimizin iç sesine...

Vicdan herkeste vardır. Vicdanlı olmak ya da vicdansız olmak insanın seçtiği yaşam biçimiyle şekillenir. Tercihtir. Erdemli insan olmak, önce vicdanlı insan olmayı gerektirir. Vicdanınızla özgürleşin. Onur ve erdeminizle yıldızlaşın.

İyilikle  ve sevgiyle...

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87