Dünya:
POLONYA'da BİR KÖYE FÜZE DÜŞTÜ

POLONYA'da BİR KÖYE FÜZE DÜŞTÜ

ABD’li istihbarat yetkilisine dayandırılan bazı haberlerde ise, patlamanın kaynağının Rus füzesi olduğu iddia edildi. Polonya hükümeti henüz konuya ilişkin resmi açıklama yapmadı. Letonya ve Estonya'dan Polonya'ya destek mesajı: NATO topraklarının her karışını savunmaya hazırız. Letonya Dışişleri Bakanı, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köyü Rus füzelerin vurduğunu öne sürdü.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı. Toplantının konusuna ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği füze saldırılarının ardından Polonya harekete geçti. Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller, Rusya'nın bugün Ukrayna'nın çeşitli kentlerine düzenlediği füze saldırıları üzerine Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin Ulusal Güvenlik ve Savunma İşlerinden Sorumlu Bakanlar Kurulu Komitesi üyelerini toplantıya çağırdığını bildirdi. Toplantının Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile istişarenin ardından düzenlendiğini belirten Müller, toplantının konusu hakkında şu an için bir bilgi veremeyeceğini, mümkün olması durumunda ilerleyen saatlerde kamuoyunu bilgilendirebileceklerini söyledi.

Müller, medyadan hükümet cephesinden herhangi bir açıklama gelinceye kadar teyit edilmemiş hiçbir bilgiye itibar etmemelerini istedi.

LETONYA VE ESTONYA'DAN DESTEK MESAJI

Letonya ve Estonya'dan Polonya'ya destek mesajı: NATO topraklarının her karışını savunmaya hazırız. Letonya Dışişleri Bakanı, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köyü Rus füzelerin vurduğunu öne sürdü.

PENTAGON, POLONYA'YA DÜŞEN RUS FÜZESİ İDDİALARINI ARAŞTIRIYOR

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Polonya’ya iki Rus füzesinin düştüğünü dair basında çıkan haberlerin farkında olduklarını fakat henüz bu haberleri doğrulayamayacaklarını açıkladı.

Polonya’da Ukrayna sınırına yakın bir kasabaya 2 Rus füzesinin düştüğü yönündeki iddialar henüz teyit edilemezken, Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Ryder düzenlediği basın toplantısında, "Polonya'da Ukrayna sınırına yakın bir bölgeyi iki Rus füzesinin vurduğuna dair basında çıkan haberlerin farkındayız. Size şu anda bu haberleri doğrulayacak herhangi bir bilgimiz olmadığını ve bunu daha ayrıntılı olarak araştırdığımızı söyleyebilirim. Bu yüzden spekülasyon yapmak veya varsayımlara girmek istemiyorum” dedi.

Polonya medyasında yer alan haberlerde, Ukrayna sınırına yakın bir bölgede bulunan Przewodow köyünde şiddetli bir patlama yaşandığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. ABD’li istihbarat yetkilisine dayandırılan bazı haberlerde ise, patlamanın kaynağının Rus füzesi olduğu iddia edildi. Polonya hükümeti henüz konuya ilişkin resmi açıklama yapmadı. Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın olan bir itfaiyede memur olan Lukasz Kucy, "İtfaiyeciler olay yerinde, ne olduğu belli değil" dedi.
 

Anahtar Kelimeler
NATOABDLetonyaEstonya
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku