Gündem:
ACIYI VEREN TANRI'M SABRINI DA VER!
ACIYI VEREN TANRI'M SABRINI DA VER!

Ölen eşinin mezarından "yalnızlıktan korkar" diye ayrılmıyor

Zonguldak'ta yaşayan Mustafa Çoban, 9 ay önce vefat eden 69 yıllık hayat arkadaşının yalnızlıktan korkması nedeniyle her gün kabrine giderek, başörütüsünü sardığı mezarı başında "eşinin yanında uyur" gibi saatlerce yatıyor.

Aynı yastığa 69 yıl baş koyduğu eşi Hatice Çoban'ı kaybettikten sonra "O, yalnız kalmaktan korkar" diyerek, koynunda sakladığı fotoğrafıyla her gün evinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki mezarının başına giden Çoban, henüz 14 yaşındayken hayatı paylaşmaya başladığı karısının hasretini gözyaşları ve dualarla dindirmeye çalışıyor.

Dilinden dökülen her aşk sözcüğü şairleri kıskandıracak duygular içeren Çoban, eşinin mezarı başında her gün saatlerce yatarak hatıralarıyla avunuyor.

Karısını kaybetmenin acısının biraz dinmesi için yakın çevresinin "Her gün mezara gitme, arayı biraz soğut, acın hafiflesin" telkinlerine kulak asmayan Çoban, zamanının büyük kısmını burada geçiriyor.

Evdeki hatıraları acı veriyor

Mustafa Çoban, yıllarca kamyon ve otobüs şoförlüğü yaptığından vaktinin çoğununu eşinden ayrı geçirmek zorunda kaldığını, son yıllarda ise karısının yanından bir kez bile ayrılmadığını söyledi.

Alzheimer rahatsızlığı bulunan eşinin halüsinasyon gördüğünden yalnız kalmaktan korktuğunu, 8 yıldır da yürüyemediğinden ona bebek gibi baktığını vurgulayan Çoban, "Çok seviyorum" diyerek yanağından süzülen gözyaşlarıyla karısına duyduğu aşkı anlattı.

Eşinin 14, kendisinin de 16 yaşındayken nikah masasına oturduklarını belirten Çoban, 3 çocuğunun annesinin her gün mezarına gitmese yaşayamayacağını, her köşesi onun hatıralarıyla dolu evde olmaktansa kabrinde bulunmayı tercih ettiğini dile getirdi.

Çoban, kalp krizinden dolayı eşinin aniden yanında hayatını kaybettiğini aktararak, "Her gün buraya geliyorum. Zamanın çoğunu burada geçiriyorum. Eşimle aç da kaldık, daha zor günler de geçirdik. Her türlü zorluğa göğüs geldik. Hep bana destek oldu" diye konuştu.

Son 8 yıl evden çok mecbur kalmadıkça çıkmadığını dile getiren Çoban, şunları kaydetti:

"Eşim alzheimer hastası olunca her şeyden korkardı, bu yüzden yanından ayrılmamı istemezdi. Ben de devamlı yanındaydım. Bakımını hep üstlendim. Ona 'Sen ölürsen korkma, ben senin yanında yatarım' diyordum. O da bana korkacağımı söylüyordu. Karıma söz verdiğim için sürekli mezarının yanındayım. Domates ve salatalığı çok yerdi eşim, ben de mezarlığa gelerek onun sevdiği sebzeleri yiyorum."

Çoban, herkesin eşini ne kadar sevdiğini bildiğini, acılarının biraz dinmesi için mezarlığa gitmesini istemediklerini anlatarak, "Ben burada türkü söylemiyorum ki... Dua okuyorum. Gidecek başka yerim yok. Acılarım burada hafifliyor. Eve girdiğimde her şey onun, daha çok zorlanıyorum. Eşimin yanında kendime mezar yerimi de hazırlattım. Kader bizi ne zaman kavuşturur Allah bilir" diye konuştu.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Judge 10 yıl önce

herkes eşini böyle sevse savaşlar biter. ben eşimi seviyoum belki savaşlarin bitmesinde birazcikta olsa etkimiz olur.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku