Gündem:
AKŞENER: ZEHİR İÇTİM

AKŞENER: ZEHİR İÇTİM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü önerdiğini söyleyen Akşener, "15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımızın beni aday ettiğini, önceden ilan edildiğini, dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini söyledim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Bölgesi İstişare Toplantısı’nda konuştu.

“GÜL’Ü BANA KILIÇDAROĞLU ÖNERDİ”

2018 seçimleri öncesinde muhalefet bloğunda ittifak kurulma sürecini hatırlatan Akşener, “Mecburen ve mecburiyetten, saygı çerçevesi içinde Millet İttifakı olarak bir araya geldik, seçime gittik. O arada da bitmeyen bir senfoni şeklinde, Sayın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim. Ben anlamıyorum bazı şeyleri. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Abdullah Gül’ün adaylığını bana söyledi. 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımızın beni aday ettiğini, önceden ilan edildiğini, dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini söyledim” şeklinde konuştu.

“YAHU HER ŞEYİN SUÇLUSU BEN…”

“Hala Sayın Gül’ü çok seven gazeteci kılıklı arkadaşlar beni biçiyor, partimi biçiyor” diyerek sözlerine devam eden Akşener, “Çok entresan; oradan suçlu ben, Sayın İnce’nin kazanamamasının suçlusu da ben. Yahu her şeyin suçlusu ben…” ifadelerini kullandı.

“MEĞERSEM İSİM ONAYLAYACAKMIŞIZ”

2023 seçimleri için Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş’ın adaylığını önerdiğini söyleyen ve Altılı Masa’da yaşanan krizi anlatan Akşener, “Meşhur 3 Mart akşamında ben, ‘Nasıl bir yöntemle Cumhurbaşkanı adayı seçilecek’ diye gittim, meğersem isim onaylayacakmışız. Ona döndü iş. Herkes ‘Sayın Kılıçdaroğlu’ dedi, en son sıra bana geldi. Ben de vatandaşın nezdinde İmamoğlu ve Yavaş’ın önde olduğunu, her bir siyasi partinin bir anket firması tavsiye etmesini ve bir hafta içinde sonucun alınmasını, ona uymamız gerektiğini söyledim” açıklamasında bulundu.

“BİRİ SERT, BİRİ ORTALAMA İKİ KONUŞMA YAZDIM”

Bu teklifin kabul edilmediğini belirten Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

– “Sayın Kılıçdaroğlu da döndü dedi ki, ‘Sayın Akşener uygun görmediğine göre biz beş kişi imzalayıp çıkalım.’ Ben masa yıkmadım. O seçim kazanılabilsin diye ben zehir içtim zehir. O masa gitti gitti… O gün bunları size anlatsam siz yıkardınız ortalığı. Kendime dedim ki, ‘Sabır Hacı…’ Geldim, arkadaşlarımı topladım, daha sakin anlattım. Oyladık, ‘O masadan kalk’ dendi. İki konuşma hazırladım, ikisini de kendim yazdım. Biri sert, biri daha ortalamaydı. Sert olanı okudum, bir daha dönmeyeceğiz diye.

“DÜŞMANIMIZA BENZEMİŞ BİRİLERİ…”

– Cumhurbaşkanı adayımızı çıkartacağız, o tartışılıyor aramızda… Aradan iki gün geçti; ne anam kaldı, ne babam kaldı, ne sülalem kaldı, ne şahsım kaldı…. Gördüm ki düşmanımıza benzemiş birileri… Aynı küfürler tekrarlandı.

“İKİ İSİM DE ADAY OLAMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER”

– İki belediye başkanı aradılar, geldiler evime. Birer kere daha sordum, ‘Ne olur aday olabilir misiniz?’ diye. Olamayacaklarını söylediler. Zorlamak da mümkün değil. ‘Kılıçdaroğlu’na kazandırmak için ne yapılmalı?’ üzerine gitti konuşma. 3 tane teklif geldi. Başka birisi olsa teklifin birine atlar ama amaç Türkiye…

“MEĞER MASADA KİMSENİN HABERİ YOKMUŞ”

– Teklif onlardan; ikisinin icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma teklifini kabul ettim. Sonra biz Sayın Kılıçdaroğlu ilr bir otelde buluştuk, üzerinden geçtik. Gittim 10 bin kişi dışarıda… Önce baktık Sayın Karamollaoğlu’nun haberi yok. Sonra baktık Sayın Babacan’ın haberi yok. Meğer bu iki arkadaşımızın başkan yardımcısı olmasından hiç kimsenin haberi yokmuş… Ve ben o masada kalakaldım… Sonuç itibariyle karar verildi, çıkıldı.”
“17-15 İSE BİZİM OYLARIMIZ, 5 YA DA 6 PUAN NEREYE GİTTİ? BİZDEN GİTTİ”

Masaya dönmesinin ardından İYİ Parti seçmeninin Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermesi için çok çalıştıklarını ifade eden Akşener, “Çok ilginç bir şey. ‘Hiç çalışmadı İYİ Parti. İYİ Partililer oy vermedi' Arkadaş 17-15'se bizim oylarımız 5 ya da 6 puan nereye gitti? Bizden gitti. Arkadaş onlar Ak Parti'den, Cumhur İttifakı'nın diğer paydaşlarından bize gelmiş oylar. Yani İYİ Parti'ye gelmiş bu iki belediye başkanından birini aday edebileceğimize inandıkları için ve bu seçimi kazanabileceklerine inandıkları için gelmiş oylar. Esasında cezayı biz yedik” dedi.

“BÖYLE BİR DÜNYA YOK”

Seçimlerin ardından bazı çevreler tarafından kendisine ve partisine yönelik iddiaları değerlendiren Akşener, “Böyle bir dünya yok. 'Gazetecilik yapıyorum' diyerek böyle bir iğrençliği benim üzerime bırakan bir dil… Bu ülkeyi bu anlayış kurtaramaz” ifadelerini kullandı.

“BİZ İTTİFAK SİSTEMİNDEN VAZGEÇTİK”

Genel İdare Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda ittifak sisteminden vazgeçtiklerinin altını çizen Akşener, “Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Artık bundan sonra yok. Dolayısıyla ittifak sistemini reddediyoruz. Sadece bugün değil 2028'de de kendimiz, rahmetli Elçibeyin söylediği gibi özü başımıza gireceğiz” diye konuştu.

“BEN BU İKİ ARKADAŞIMIZA MİLLETİMİZİN SESİNİ GETİRDİM, ‘HAYIR’ DEDİLER”

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına yönelik konuşan Akşener, “Ben bu iki arkadaşımıza milletimizin sesini getirdim. Bu arkadaşlarımız bu sese; ‘Hayır' dediler. Sayın Genel Başkanlarını Cumhurbaşkanı seçtirmek üzere gayret ettiler. İtirazım yok. Ben de sonra kendinden menkul arkadaşlar çıkıp ağızlarını büke büke konuşacaklarını bildiğim için 45 ilde Sayın Mansur Yavaş Beyefendiyle beraber onu şahit tutarak gezdim. Kendi seçmenimizi sayın Kılıçdaroğlu'na oy verdirebilmek için. Bütün açıklığıyla paylaştım, bundan sonra hesaplı kitaplı dönem yok” dedi.

“BEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAYI KENDİME HAKARET SAYARIM”

CHP'nin iç işlerine karıştığına yönelik söylemlere değinen Akşener, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin iç işlerine karışmayı kendime hakaret sayarım. Dünyanın en ayıp işidir. Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak dünyanın en ayıp işidir. Böyle bir işi ne ben ne arkadaşlarım asla yapmaz. Bunu söyleyecek kadar kendinden geçmiş insanlar var. Bunun adı zavallılıktır” diye konuştu.

“15 MİLLETVEKİLİNİN BİR ÖDEMESİ VARSA…”

15 milletvekili konusundaki söylemlerine ilişkin konuşan Akşener, “Biz bunun eğer bir ödemesi vardıysa İstanbul ve Ankara'yı kendilerine hediye ederek ödedik. Hâlen alacaklıyız” dedi.

“BİZ MÜSTAKİL VE HÜR BİR PARTİYİZ”

Akşener, partililerine seslenerek, “Biz müstakil ve hür bir partiyiz. Bütün siyasi partilerin seçmenlerinden oy istiyoruz. Rekabet edeceğiz, yarışacağız. Kavga ederek, gürültü ederek yapmayacağız. Ne sayın Erdoğan'ın adayı kaybetti diye sevineceğiz ne sayın Kılıçdaroğlu'nun aday gösterdiği kişi kaybettiği diye üzüleceğiz. Biz kazandığımızda sevineceğiz, biz kaybettiğimizde üzüleceğiz. Dolayısıyla İYİ Parti'nin tekrar yeniden kurulduğu gün aslında 25 Ekim 2017'de kurulmuştuk ama 25 Ekim 2023'te inşallah Arena'da kutlayacağız” diyerek 23 Ekim 2023'te partisinin kuruluş yıl dönümünde seçim startını vereceklerini söyledi.

Akşener hür ve müstakillik vurgusuyla konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz yolumuza bakacağız. Hür ve müstakil olarak seçime gireceğiz. Bir çağrı yapmıştım hem Ak Parti'ye hem Milliyetçi Hareket Partisi'ne hep Cumhuriyet Halk Partisi'ne onun karşılığı gerekli küfürleri yedik. Alıştık. Aynılarıyla iade ediyorum hepsine. Ama biz cesur insanlarız ve bu cesur insanların Türk milletinin karşısında kaç kilo ettiğini seçmenimizden, milletimizden bize gösterilen teveccühle göreceğiz.”



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku