Gündem:
BARANSU İÇİN BAŞSAVCIDAN AÇIKLAMA
GÖZALTINDAKİ BARANSU İÇİN BAŞSAVCIDAN AÇIKLAMA 

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, "terörle mücadele edenleri hedef göstermek", "basın yoluyla hakaret" ve "hakaret" suçlarından gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Mehmet Baransu hakkında Adana ve Ankara'da 3 ayrı yakalama kararı bulunduğu için İstanbul Adliyesi önündeki basın açıklaması sırasında gözaltına alınmıştır" dedi...

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, "terörle mücadele edenleri hedef göstermek", "basın yoluyla hakaret" ve "hakaret" suçlarından gözaltına alındığı bildirildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde gece polisler tarafından gözaltına alınan Baransu, halen adliye nezarethanesinde tutuluyor. Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülen Baransu, yeniden adliye nezarethanesine getirildi.

BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, yaptığı açıklamada; "Mehmet Baransu hakkında Adana ve Ankara'da 3 ayrı yakalama kararı bulunduğu için İstanbul Adliyesi önündeki basın açıklaması sırasında gözaltına alınmıştır" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Mehmet Baransu'nun "terörle mücadele edenleri hedef göstermek", "basın yoluyla hakaret" ve "hakaret" suçlarından gözaltına alındığı belirtildi. Baransu hakkındaki 3 yakalama kararından 2'sinin Ankara, 1'inin de Adana Cumhuriyet başsavcılığından çıkarıldığı kaydedildi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku