Gündem:
BİDEN PROGRAMINI YARIDA KESTİ

BİDEN PROGRAMINI YARIDA KESTİ

İsrail ve İran arasındaki gerginlik devam ederken Beyaz Saray’dan önemli bir açıklama geldi.

Açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu'daki gelişmeler hakkında ulusal güvenlik ekibiyle istişarelerde bulunmak üzere programını yarıda keseceği belirtildi.

Açıklamaya göre Biden, Delaware'e yapacağı ziyaretini kısa kesti ve Washington'a dönüyor.

"SARSILMAZ DESTEK TEKRARLANDI"

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) bir açıklama geldi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’ın bir görüşme gerçekleştirdiği, görüşmede “Washington’ın Tel Aviv’e verdiği sarsılmaz desteğin tekrarlandığı” belirtildi.

Gallant da bir açıklama yaparak "Tahran’ın planladığı saldırıyı yakından izlediklerini” bildirdi. İsrailli bakan, halka komutanlık tarafından verilecek her emre kulak vermesi gerektiğini söyledi.

İSRAİL’İN SALDIRISI VE MİSİLLEME BEKLENTİSİ

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi öldü.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak" ifadelerini kullandı.

ABD basınında yer alan haberlerde Tahran’ın Washington’a "Bize saldıran güçlere saldıracağız, bu yüzden bizimle uğraşmayın biz de sizinle uğraşmayacağız" ifadelerini kullandığı bir mesaj gönderdiği belirtildi.

İran’ın İsrail’e vereceği karşılığın her an gerçekleşmesi beklenirken Biden, dün yaptığı açıklamada Tahran’a yanıtının “Yapmayın” olduğunu söyledi.

Biden, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'i destekleyeceğiz. İsrail'in savunulmasına yardımcı olacağız ve İran başarılı olamayacak” değerlendirmesini yapmıştı.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku