Gündem:
BUGÜN HEM İZMİR'İN HEM TÜRKİYE'NİN BAYRAMI
BUGÜN HEM İZMİR'İN HEM TÜRKİYE'NİN BAYRAMI

İzmir, kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül törenleri, Basmane ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki tarihi güzergahta gerçekleşen ve binlerce İzmirlinin katıldığı “Zafer Yürüyüşü” ile başladı. Daha sonra protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı asker,  izci ve öğrenciler tarafından göndere çekildi.



Programın ikinci bölümü ise 10.30'dan itibaren Konak Meydanı'nda devam etti. Burada İzmir Valisi, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Hükümet Konağı önündeki yerlerini aldıktan sonda temsili süvari birlikleri, İzmir’in kurtarılmasını canlandırdı ve Türk bayrağı valilik binasına asıldı. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından temsili süvari birliğinin komutanına plaket takdim edildi. Program konuşmalarla devam etti.



Akşam saat 18.00 de ise Türk Yıldızları ekibi gösteri uçuşu yapacak. Fener Alayı saat 19.30'da Karşıyaka İstasyon – Çarşı içi – Anayasa Meydanı güzergahında yürüyecek. Gündoğdu Meydanı'nda 20.30'da ise ses sanatçısı Selda Bağcan ve Tobav konser verecek, havai fişek gösterileri düzenlenecek. Aynı saatte Anayasa Meydanı'nda Grup Kordelya konseri ve Havai fişek gösterisi düzenlenecek.





Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku