Gündem:
DAVUTOĞLU MACARİSTAN'da
DAVUTOĞLU MACARİSTAN'da

Törenden sonra Başbakan Davutoğlu kalacağı otele geçti.

Başbakan'ın, Macaristan ziyaretinde Galiçya Türk Şehitliği ile Gül Baba Türbesini ziyaret edeceği açıklandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Macaristan temaslarına başladı.

Davutoğlu bu sabah saat 10.30'da Parlamento Binasında Macaristan Başbakanı Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından resmi törenle karşılandı.

TURİSTLER İLGİYLE İZLEDİ

Parlamento binasının önündeki meydanda gerçekleştirilen resmi tören Budapeşte'yi ziyaret eden turistler tarafından ilgiyle izlendi.

Macar Başbakan Orban, Başbakan Davutoğlu'nu askeri törenle karşıladı. İki ülkenin milli marşları çalındı.

Başbakan Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AB Bakanı Volkan Bozkır da eşlik etti.

Törenin ardından iki başbakan baş başa görüşmeye geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Macaristan Başbakanı Başbakanı Viktor Orban'ın başkanlığında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısı yapıldı. 

Macaristan Parlamentosu'ndaki toplantıda iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliği konuları masaya yatırıldı. YDSK toplantısında Başbakan Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB Bakanı Volkan Bozkır ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşlik etti.

Heyetler arası görüşmenin ardından iki başbakan Türkiye saatiyle 1300'de ortak basın toplantısı düzenlediler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

NACİ GÖRÜR UYARDI
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay...

Haberi Oku