Gündem:
DELEGELER KILIÇDAROĞLU'NA
DELEGELER KILIÇDAROĞLU'NA "DİKKAT" DİYEREK OY VERDİ!

Yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, delegelere teşekkür etmek için kürsüye çıktı. CHP’ye yakışan kurultayı gerçekleştirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, yarışı kaybeden Muharrem İnce’yi kürsüye davet etti. Kılıçdaroğlu, İnce’yle birlikte kürsüden birlik mesajı verdi.

"BİRLİK VE KARDEŞLİK TEMASI"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da “Birlik ve Kardeşlik” temasıyla yapılan kurultayda “Güçlü CHP, Güçlü Demokrasi, Güçlü Türkiye” ana sloganı kullanıldı.

BELTAŞ İŞÇİLERİ DE KURULTAY DA

CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne karşı direnen BELTAŞ işçileri kurultay salonunun ana giriş kapısına geldi. İşçiler, "İşten atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankart açarak "Beşiktaş'tan atılan işçiler burada, Başkan nerede" diye slogan attı.

SEÇİMİN ÇARŞAF LİSTEYLE YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI

Divan Başkanı CHP Grup Başkanvekili Engin Altay oldu. Kılıçdaroğlu, delegelere teşekkür ederek kürsüden ayrıldı. Kurultay gündeminin 4. maddesine göre Tüzük Komisyonu oluşturuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanı Engin Altay objektif olarak çalışmaları yürüteceklerini belirterek, “Kim anayasayı çiğnerse CHP onlara haddini bildirecektir. Bu kurultay yoksullara umut, haramilere korku kurultayıdır. Bu yolda birlik içinde iktidara yürüme zamanıdır. Birlik içinde kardeşlik içinde yola çıkıyoruz, Yolumuz açık olsun, iktidar yürüyüşümüz kutlu olsun” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 imzayla aday gösterildi. Adayların başvuruları kabul edildi. 

Kurultay salonunda, Gezi Belgeseli gösterimi yapıldı. Divan seçiminin ardından konuşmalara geçildi. CHP'lilere ilk olarak genel başkan adayı Muharrem İnce seslendi. Daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptı.

SEÇİM KILIÇDAROĞLU LEHİNE SONUÇLANDI


CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkan seçimi için oy kullanma işlemi sona erdi. Sandıklar açıldı ve oyların sayımına geçildi. CHP’nin bin 218 delegesi bulunuyor. Delegeler genel başkan seçimi için 24 sandıkta, 72 kabinde genel başkan adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce için oy kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden Genel Başkan seçildi. Muharrem İnce ise 415 oy aldı.

944'E 177 İMZA

Kurultay çalışmalarına verilen aranın ardından saat 14.30’da genel başkanlık seçimlerine geçildi. 

Kemal Kılıçdaroğlu 944 imza, İnce 177 üyenin imzası ile genel başkanlığa aday gösterildi. 

Seçimler konuşmaların yapıldığı ana salonun yanında bulunan bin 500 metrekarelik büyük bir alanda yapılıyor. 

KILIÇDAROĞLU: GÜZEL BİR KURULTAY OLDU

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkan seçimi için Kemal Kılıçdaroğlu oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullanmasının ardından gazetecilere konuşmayan Kılıçdaroğlu, salondan ayrılırken açıklamada bulundu. 

Herkese teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Güzel bir kurultay oldu. Düzeyli geçti, adaylar görüşlerini aktardı” dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra, kendisine ayrılan özel odaya geçti.

İNCE: AFİŞİME BİLE İZİN VERMEDİLER

Oy kullanma işleminin başlamasının ardından odaya geçen Muharrem İnce ise "Günlerdir konuşulan oda burası. Ben de günlerdir merak ettim ve basına göstermek istedim. Salonda bir tane afişimin asılmasına izin verilmedi. Salonda bir tane afişim yok, bir tane temsilcim yok. Böyle bir durumda 'oda verdik...' Sanki babalarının arsalarından arsa verdiler. İşte parti içi demokrasinin vazgeçilmezse vazgeçilmezi, en olmazı, parti içi demokrasinin en mükemmel yeri bu odadır. Bu odayı verdikleri için Allah razı olsun, Allah tuttuklarını altın etsin, Genel Merkez'e Hazine'den bol para gelsin" dedi.

KILIÇDAROĞLU GEZİ AİLELERİYLE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda oy kullanma işlemi devam ederken odasında Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert'in aileleriyle bir araya geldi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına "Çok fazla konuşmayacağım. Diyorlar ki "CHP sağa kaydı, CHP çağdaş parti değil, CHP iktidar olamaz"... Ben de onlara diyorum ki; CHP çağdaş bir partidir" diyerek başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilere yanıt vererek “Diyorlar ki; efendim sen doğuda başka batıda başka konuşuyorsun. Hakkari’de yerel yönetim özerklik şartını getireceğim dedim. Yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğim” dedi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Sadece ve sadece CHP’li olduğu için kentsel dönüşüm projesini iki yıl bekledi. Yerel yönetici yani belediye başkanı maliye bakanının kapısında beklememelidir. Onun bu özerkliğe kavuşması da CHP’nin görevidir. 

Diyorlar ki CHP demokrasi ve özgürlüğü savunmadı. Batman’da belediye başkanlarının eline arkadan kelepçe takılmış, gittim orada haykırdım. ‘Doğru değil’ dedim.

Deniz Gezmiş’in mezarına gittim, onların mezarına karanfil bıraktım ben. Bizim devrimciliğimiz kağıttan değil bizim devrimciliğimiz yürek ister yürek…

Devlet vatandaşından hesap soran devlet değil vatandaşına hesap veren devlet hep bunu söyledik bunu söyleyeceğiz.

Burada Gezi eylemlerinde de kısa bir bölüm izledik. Taksim’i gençlere kapatmışlardı. Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla katıldı. Bizim mitingimiz vardı, iptal ettik Taksim’e gittik. Eğer Taksim Gezicilere açıldıysa bunu yapan CHP’dir.

Hiçbir zaman ayrım yapmadım, efendim sen solcuları sevmiyorsun, sen sağcıları seviyorsun. Açıkça söylüyorum; ben sağcıyı da solcuyu da seviyorum.”

RAKI SOFRASI ELEŞTİRİSİ

En temel hedeflerimizden biri işsizliği bitirmektir. Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Bu sorunu çözeceğiz, bu bizim boynumuzun borcudur. Şimdi biz sağcı mı olduk? 

Herkesin işi olsun, herkesin aşı olsun, herkesin evi olsun. Üreteceğiz ve ürettiğimizi bölüşeceğiz. Şimdi bunu dediğimiz için mi sağcı olduk?

Sendika ağalarını eleştirdim. Taşeronlaşmayı Türkiye’nin gündemine getiren kim? CHP iktidarında taşeron olmayacaktır. Emeklilerin hakkını savundum. Ben şimdi sağcı mı oldum?

Sağ-sol kavramına birazdan geleceğim. Esnaf genelde CHP’ye mesafelidir. Bu mesafeyi kapatmaya çalışıyoruz. Nasıl bir işçi işini kaybeder, işsizlik sigortasından maaş alırsa, iş yerini kapatan esnaf kardeşime de CHP yardım yapacak.

Hayatın her alanıyla ilgili çözümlerimiz var. Sorun, bu çözümleri yeteri kadar anlatamıyoruz. Benim ağzımdan çıkan söz, önemli. Ben devletin bütçesini yapan kurumun başında bulundum. Çiftçiye söz verdim, mazot 1,5 lira olacak dedim. Yeniden bunu hesaplamasını yapıyoruz. Bu hesapla milletin önüne çıkacağız. 

Diyorlar ki; CHP elitist bir parti… Elitisler, rakı sofrasında Türkiye'yi kurtarıyorlar. CHP’yi bunlardan temizleyeceğim. Bana çalışan adam lazım. 

Ben Dersimli Kemalim, Devrimci Kemalim ben. Cumhuriyet çocuğuyum ben. Haram lokma yemedim. Benim kitabımda hırsızlık yoktur. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, işte onlardan biri de benim."

KILIÇDAROĞLU: KENAN EVREN ATATÜRKÇÜSÜ DEĞİLİM

Kılıçdaroğlu konuşmasını “CHP sağa kayıyor ve Atatürkçülükten uzaklaşıyor” eleştirilerine yanıt vererek sürdürdü:

“Bir kişiye partiyi mahkum etmemeliyiz elbette. Her şey kurallara göre yapılmalı. Bakın yan yana oturuyoruz. Telefon ettim ne kadar davetiye istiyorsa gönderelim dedim. Bir partiye üye olursanız kurallarına da uymanız gerekmektedir. 

Biz devrimci bir partiyiz. Gelişmeye devam edeceğiz. 

Bir de parti ağaları var. 500 kişinin aidatını yatırıp getirip oy kullandıranlar var. Biz bunlara da karşıyız. 

İlk kez hukukun üstünlüğünden bahseden partiyiz. Ben Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarına gittim, ben Adnan Menderes’in de mezarına gittim, ben Celal Bayar’ın da mezarına gittim. Kamplaşma değil kucaklaşmayı sağlamamız lazım.

Atatürk kimsenin tekelinde değildir. Mustafa Kemal’den söz edildiği zaman bütün CHP’lilerin gözleri dolar. Ben Kenan Evren Atatürkçüsü değilim. Otur masa başına Atatürkçülük edebiyatı yap, biz o Atatürkçülerden değiliz. 

Özgürlük ve bağımsızlığı savunuyorsanız, Atatürkçüsünüzdür.

Sol kimsenin tekelinde değildir. Ben merkezci sol anlayış var. Ben varsam CHP’de sol var, ben yoksam yok. Böyle bir şey olmaz. CHP halktan yana politika güdüyor. Biz halkçıyız kimse unutmasın. Yoksulluk edebiyatıyla solcuk olmaz. 

Halkıma çağrıda bulunuyorum. Sen oy versen de vermesen de sana sahip çıkıyorum. Barışı, umudu vaat ediyorum. Ben yandaşlarım köşeyi dönecek diye mücadele içinde değilim, köşeyi dönecek varsa bu halktır.”

'KİMSE AYRI TELDEN ÇALMAYACAK'

Kılıçdaroğlu, iktidara yürümenin çok başlılıkla değil güçlü liderle olabileceğini ifade erek konuşmasını şöyle tamamladı: 

“Birisi ayrı telden diğeri ayrı telden çalacak, böyle şey olmaz. Demokrasi ortak ses demektir. Farklı seslerin çıkacağı yerler vardır. Bu kurultay tasfiye kurultayı değil, ama ortak sesi hakim kılacağız.

CHP, bir düşünce kuruluşu değil. Gidersin üniversitede, sivil toplum kuruluşunda istediğin gibi konuşursun, ama CHP’de tüzüğe göre konuşursun beni de sınırlayan budur seni de. 

Şimdi size soruyorum, 24 saat çalışmaya söz veriyor musunuz?

Ben de size söz veriyorum. Sözüm söz…”

MUHARREM İNCE'NİN KONUŞMASI

İlk önce Muharrem İnce konuşuyor. İnce, “Selam olsun Mustafa Kemal’e selam olsun Cumhuriyet’e” diyerek sözlerine başladı.

İşte İnce'nin konuşmasından satır başları: 

“Bugün burada milletimize en iyisini, en güzelini vermek için buradayız. Partinin ışıkları sabaha kadar yanacak, bunun için buradayım. Seçim akşamları parti binası bayram yeri gibi olsun diye buradayım. Çocuklarınızı istemedikleri okula kaydedenlere hesap sormak için, özgürlük diyenleri coplatmamak, gazlatmamak için buradayım. Atatürk’e İsmet İnönü’ye iki ayyaş dedirtmemek için buradayım. Uludere’de 12 yaşındaki çocuklarımızın bombalanmaması için buradayım, IŞİD El Nusra gibi kafa kesen örgütlere çocuklarımız kaptırmamak için buradayım. Gençlerimize özgülük şarkıları söyletmek için buradayım. Emek demek ekmek demek için buradayım. Aydınlarımızın özgürce yazabilmeleri için buradayım.”

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olarak belirlenmesini eleştiren İnce, “Ha muhafazakar ha sağcı.. Oylar sağa yöneliyor biz sağdan aday bulalım oyları alalım. Bu seçmeni kandırmadır bunu doğru bulmuyorum. 90 yıllık parti kendi içinden bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. ‘Ben şimdi parti meclisine girersem beni CHP’li zannederler’ diyen birini başkentten aday gösteren zihniyete yazıklar olsun” diye konuştu.

'BU RİSK DEĞİL ÖNGÖRÜSÜZLÜK'

"Yalova’da sağcılaşmadan sağcıdan oy aldık. Kılıçdaroğlu risk aldım dedi. Risk almada kazanma ya da kaybetme vardır. Tayyip Erdoğan gibi birinin karşısına meydanlarda miting yapamayan birinin başarılı olabileceğini nasıl düşünebiliyorsunuz. Bu risk değil bu öngörüsüzlük.

MHP’ ile ilk turda çatı kurmayalım dedim. Ben matematik önerdim aday değil ama sakalım olmadığı için dinletemedim.

Ben Kılıçdaroğlu’nu kişisel olarak çok severim. Kılıçdaroğlu’nun namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok. Ama uyguladığı yanlış politikalarla Cumhurbaşkanlığını Tayyip Erdoğan’a hediye etmiştir. Bunu hazmedemiyorum, hazmedenler utansın. 

Disiplinsiz davranan varsa Kılıçdaroğlu’nun kendisidir" dedi. Bu sırada Kılıçdaroğlu ve eşi gülümsediği görüldü.

'DÜĞÜN SALONUNDA KURULTAY YAPIYORUZ'

"İlk genel başkan seçildiğinizde 40 bin kişiye konuştunuz şimdi düğün salonunda kurultay yapıyoruz. Bu partiye düğün salonlarında kurultay yaptırmamak için aday oldum. 

İşler kötüye gidiyor. Bir öğretmen düşünün bir elinde sopa bir elinde not defteri sınıfı susturur ama sınıfı başarıya ulaştıramaz. Ne zaman başarılı olur; öğretmene batkılarında onun matematik profesörüne inanırsa disiplin böyle sağlanır.

Milletvekilleri, partililer, genel başkana batkılarında başbakan olacağına inanırsa disiplin o zaman sağlanır."

Muharrem İnce konuşmasına “2015 seçimleri köprüden önceki son çıkıştır. Seçimden sonra Erdoğan anayasa değişikliğiyle başkan olacak ve CHP’ye kimin genel başkan olduğunun bir anlamı olmayacak” diye devam etti. Bu sırada salondan “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganları atıldı.

Bunu üzerine İnce, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu ise buna bende sevinirim ama sokak böyle demiyor, ben bunu görüyorum; bunu gördüğüm için sizi uyarmak istiyorum” dedi. “Başbakan Kemal” sloganlarının devam etmesi üzerine ise İnce “İnşallah” dedi.

İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Salonlarda ‘Başbakan Kılıçdaroğlu’ diye bağırmanıza gerek yok sokaklarda insanlar bağırıyor mu ona bakın siz. Bana 330 AKP milletvekili laf atınca şaşırmıyorum da siz laf atınca mı şaşıracağım siz benim kardeşimsiniz.”

Salonda Muharrem İnce’ye tepkilerin yükselmesinin ardından divan kurulunda uyarı yapıldı.   

İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Daha özgür, daha mutlu bir Türkiye için 2023’e Türkiye’yi biz hazırlayacağız.

AB’yi biz tamamlayacağız.

Biz bu yolculukta önce kendi iç sorunlarımızı çözeceğiz.

'Affedersiniz bana Ermeni dediler' diyen çağ dışı bir kafa bu sorunları çözemez.

Alevi ve Kürt sorununu sol birikimle çözeceğiz.

Benim genel başkanlığımda Aleviliğini tanımını devlet yapamayacak, sadece saygı duyacak.

Ekonomi önceliğimiz olacaktır

Önce ekmek diyeceğiz"

'BU CEHALAETİ HAZMEDEMİYORUM'

Muharrem İnce, konuşmasında “Köylü çocuğuna keman çalmasını öğreten CHP, eğitimdeki sorunların farkındadır bunları çözeceğiz. AKP’nin uyguladığı eğitim politikaları bu kazanımları ortadan kaldırdı, bunları yeniden uygulayacağız” dedi.

İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Örgütlü toplumu, örgütlü iş yaşamını yeniden kuracağız. Ezilenlerin dayanışmasını örgütleyeceğiz. Yargıya olan güveni yeniden sağlayacağız. Yargıyı hak arama yolu haline getireceğiz. 

Demokrasi anlayışını hukukun üstünlüğüne göre hakim kılacağız. Haram paraları, para sayma makineleriyle sayanlar baş köşelerde oturmayacak. Geçek hukuk devletini kuracağız. 

Burası çok önemli… AKP’nin yönettiği dış işleri bürokratlarının raporlarını CHP’de okutmayacağız. Ortadoğu’da oyun kurucu olacağız anlayışla oyuncak olduk. Başbakana beyzbol sopası gösterilmiş, dışişleri bakanı parmakla çağrılırken dış politikada başarılı olamayız.

Meydanın bir hırsız, bir çapsıza bırakılmasını kabullenemiyorum. 12 sendedir her girdiği seçimi kazanan o Erdoğan var ya, camlardan konuşuyor, biliyorsunuz yüreğiyle konuşamaz.’Ey CHP’ diyor, ‘tezkereye karşı çıkıyorsun, Çanakkale savaşına niye karşı çıkmadın’ diyor. O tarihte CHP yok! Bunun okuma yazması yok, Kılıçdaroğlu böyle bir adamı yenemediğiniz için karşı çıkıyorum.

‘Benim dedem de şehit’ diyor, belgesini gören yok. Gürsel Tekin senin hemşerilerin orda sor belki sen bulursun.

Bu cehaleti hazmedemiyorum, bununla mücadele etmek istiyorum. Bu yağma düzeninde CHP’nin seçenek olmamasını hazmedemiyorum. Sürekli seçim kazanan bir yalancıyı kabullenemediğim için buradayım. 

Çiftçinin ürünü tarlada kalırken, aldığı üç kuruş maaşla emekli geçinemezken, siftah yapamadan dükkanı kapatan esnaf adına, kovulan gazeteciler için haykırıyorum. Artık bu partide erkek baş, kadın kol olmayacak, her anlamda paydaş olacak. Şimdi değişim, şimdi umut zamanıdır. Bu ülkenin direnen evlatları, bu ülkeyi sizlerle birlikte yaratacağız.

Sizden Mustafa kemal gibi azim ve karalı olmanızı istiyorum.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku