Gündem:
DOĞU PERİNÇEK ve TÜRK HEYETİ BEŞAR ESAD ile GÖRÜŞTÜ
DOĞU PERİNÇEK ve TÜRK HEYETİ BEŞAR ESAD ile GÖRÜŞTÜ

Ortadoğu'da emperyalizme karşı büyük birlik! Perinçek Esad'la görüştü

Dünyanın dikkatini bölgeye çevirdiği bir zamanda, Suriye'de önemli bir buluşma oldu. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki Türkiye heyeti Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü.

Ortadoğu'da emperyalizme karşı büyük buluşma bugün gerçekleşti.

Görüşme oldukça sıcak geçti. 

Beşar Esad, böyle bir dönemde Türkiye heyetinin kendisini ziyaret etmesini Arap dünyasına ve tüm dünya kamuoyuna büyük bir kardeşlik mesajı verdiğini belirtti. 

Esad, "Bugün bizi ziyaret ettiğiniz için ben çok mutluyum. İki senedir hiçbir Türkiye heyeti ile bir araya gelemedik. Aslında onlar bizi ziyaret etmediler. Böyle bir zamanda sizin bu ziyareti yapmış olmanız aslında çok önemli bir isabettir. Sadece Suriye değil, tüm Arap dünyasına çok önemli bir mesaj verdiniz. Son dönemlerde özellikle bazılarının kanaatinde Türkiye'nin düşman olduğu kanaati meydana geldi. Ve siz aslında bu ziyaretinizde biz Türkler ve siz Araplar kardeşiz mesajını verdiniz. Bazıları siyasi hükümetle, iktidarla halk arasındaki farkı bilmeyebilir. Fakat burada çok büyük bir fark var. Özellikle bu olaylardan önce Türkiye-Suriye ilişkileri için çok çok umutluyduk. Özellikle bu bölgenin kaderini, bu bölgenin geleceğini biz, Türkler ile Suriyeliler olarak belirlemek bizi mutlu eder. Ve teknolojik, iktisadi alanda Türkiye-Suriye işbirliği tüm bölge için hayırlık olacaktır." dedi.

Beşar Esad, "Türkiye'nin bölünmesi Suriye'nin bölünmesi, Suriye'nin bölünmesi de Türkiye'nin bölünmesidir" diye konuştu. 

Esad, Türkiye ve Suriye'nin bulunduğu bölgeyi dünyanın kalbi olarak tanımladı.

Suriye Cumhurbaşkanı, "Özellikle Akdeniz, Karadeniz, Hazar Denizi, Körfez Denizi aslında burası dünyanın kalbidir. Ancak herhalde bu yerlerdeki devletler için adam gibi adamlar gerekiyor. Kapalı insanlarla iş yapılmaz. Bütün Türkiye halkını temsil etmeyen, vizyonsuz bir lider bütün dünya için böyle bir projenin lideri nasıl olabilir? Tüm bunları sohbetimizde konuşacağız, tekrar hepiniz hoşgeldiniz" dedi. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Çok teşekkür ediyoruz Sayın Devlet Başkanımıza. Biz de bu buluşmayı heyecanla bekliyorduk. Sayın Esma Esad'a da saygılar sunuyoruz, o Türkiye'de çok seviliyor. Bölgemizin çağdaş ve özgür kadınının simgesi olarak hepimiz onu çok seviyor ve sayıyoruz. Ve birbirinize de çok yakışıyorsunuz. İzin verirseniz bizim Türkiye heyetini tanıtmak istiyorum. Biz çeşitli görüşlerden ve partilerden, bağımsızlardan ve milli şahsiyetlerden oluşan bir Türkiye heyetiyiz" dedi. Perinçek, heyeti isimleri tek tek Suriye Cumhurbaşkanı'na tanıttı. 

Bu konuşmaların ardından görüşmeye geçildi.

Görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

Esad, Türkiye Heyeti’ni kapıya kadar uğurladı.

Tam bir görüş birliğinin sağlandığı görüşmede güvenlik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ortak çalışma kararı alındı.

Ortadoğu'da emperyalizme karşı büyük birlik... paylaşan: ulusalkanal

Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

EMEKLİLERİN TÜM UMUDU SUYA DÜŞTÜ
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini...

Haberi Oku