Gündem:
'EĞİTİMİ KEMALİZM'DEN ARINDIRIN' DİYE MANŞETTEN SAVAŞ AÇTILAR!
'EĞİTİMİ KEMALİZM'DEN ARINDIRIN' DİYE MANŞETTEN SAVAŞ AÇTILAR!

Nur Cemaati'nin Yeni Asya gazetesi okulların açıldığı gün manşetini direkt olara Kemalizm'le savaşa ayırdı.

"Eğitimi Kemalizmden ARINDIRIN" manşeti ile çıkan gazete, "Kemalist anlayışın hükmettiği bir sistemde 'kaliteli eğitim' mümkün değildir" ifadesini kullandı.
 
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer'in “Müfredatta devrim ve Kemalizm gibi kavramların şahıs kültünü pekiştirmek için kullanılması, otoriterliğin kendisini yeniden üretmesine yol açıyor. Eğitimin her kademesinde ideolojik endoktrinasyon sona erdirilmeli” ifadelerine yer verilen haberde DES Genel Başkanı Gültekin Avcı'nın, "Eğitimde kendi referans sistemlerimiz kurulmalı, ders kitabı ve eğitim materyallerinin kendi medeniyet anlayışımızla, bilimsel ve nitelikli bir ruhla yeniden yazılması için mevcut eğitim düzen ve anlayışı reforme ve revize edilmeli" sözlerinin altı çizildi.

Faruk Çakır imzası ve 'Dert zili çaldı' başlığıyla Yeni Asya Gazetesinde manşetten yayımlanan uyazının ilgili bölümü şöyle;

"....... 
Türkiye’yi idare edenlerin unuttuğu bir mesele var: Kemalist anlayışın hükmettiği bir sistemde ‘kaliteli eğitim’ mümkün değildir. Bunun en bariz misali, ‘İlke ve İnkılâplar tarihî’dir. Kemalist anlayışı anlatmak için okutulan bu ders, Türkiye ve dünya gerçekleriyle uyum sağlamıyor. Bu bakımdan, ‘ilke ve inkılâp dersi’nin kaldırılması için açılan kampanyanın netice vermesini temenni ediyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde bazı değişikliklere gitmiş. Buna göre, bundan böyle Anadolu imam hatip liselerinde eğitim ve öğretim yılı süresince imamlık, hatiplik, vaizlik, müezzinlik, Kur’ân Kursu öğreticiliği ve benzeri meslekî uygulamalara yönelik eğitimlerle ilgili çeşitli kurumlardan destek alınabilecek. Prensip olarak isabetli bir karar, ancak bu kurumlar, bu dernekler ya da vakıflar seçilirken hangi kritere göre seçilecek ya da seçildi?

Yeni yönetmelikle, tüm ortaöğretim okullarına ibadethane açılması gerekiyor. Daha önce okullarda ‘ibadethane’ açılması, talep olması şartına bağlıyken, yeni yönetmelikte, “Okulda ibadethane ihtiyacı için doğal aydınlatmalı mekân ayrılır” ifadesi kullanılmış. (Milliyet, 14 Eylül 2014)

Okullarda mescit açılmasını icap ettiren bu değişiklik elbette isabetli olmuştur ve bu kararı alanları tebrik ederiz. Ancak bu güzel kararlar alındı diye, eğitimin içinde bulunduğu diğer sıkıntıları görmezden de gelemeyiz. “Eğitimde şu sıkıntılar var. Çare bulunsun” taleplerine karşı, “Mescit açılmasına izin verdik ya!” denmemeli. Mescit açılsın, ‘ehil dernek ve vakıflar’ın ekiplerinden eğitim için istifade edilsin; ama sırada bekleyen problemler de çözülsün. En azından eğitimin ciddî kalite problemi olduğu görülsün, kabul edilsin. Ki, çare bulunabilsin
......."




Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Sezerdatca 10 yıl önce

Eğitimi Kemalizm den çıkarırsan Geriye kalana ne denir?.?.:)

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku