Gündem:
ERDOĞAN İKTİDARININ YANLIŞ POLİTİKASI BÖLGEYİ ATEŞE VERMİŞTİR
ERDOĞAN İKTİDARININ YANLIŞ POLİTİKASI BÖLGEYİ ATEŞE VERMİŞTİR

SANA-Suriye Arap Haber Ajansı tarafından haber aynen şöyle yayımlandı;

Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim bugün öğleden sonra Türkiye’de Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek başkanlığında Türkiyeli birçok siyasi parti ve ekonomik faaliyetlerden oluşan bir heyeti kabul etti.

Görüşmede Suriye ve Türkiye’nin kardeş ve dost halkları arasındaki ilişkilerin derinliğine işaret eden Muallim; Türkiye’deki hükümetin bölgedeki siyasi durumları yanlış okuması ve hatalı yorumlamasıyla Türkiye ve Suriye halklarına zarar veren tutumlar sergilediğini belirtti. Muallim Türkiye hükümetinin bu tutum ve icraatlarının ne Türkiye ne de Suriye halklarının çıkarlarına hizmet etmediğinin altını çizdi.

Muallim konuk Türkiyeli heyeti iki dost halk arasındaki derin bağları ve geniş çıkarları savunma ve onarmada sorumluluk üstlenmeye çağırdı. Bunun bölge ve tüm dünyanın güvenlik ve istikrarına katkı sağlayacağına işaret eden Muallim; istisnasız herkesi tehdit eden tekfirci terörün tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Türk Heyeti Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye halkının, teröre karşı savaşında Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğunu söyledi. Perinçek Türkiye’de Erdoğan iktidarının yanlış politikası nedeniyle teröristlerin bölgeyi alevlendirip ateşe verip ABD ve İsrail’in bölge devletlerini yıkma isteklerini yerine getirdiklerini belirtti.

Görüşmeye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Bakan Asistanı Eyman Sosan ve Bakan Müsteşarı Ahmet Arnus katıldı.

Bu arada Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek başkanlığındaki Türk heyeti Türkmen Parlamentosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener, Vatan Partisi genel başkan yardımcısı ve TSK genelkurmaylığında eski askeri istihbarat şefi emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Vatan Partisi merkez yönetim kurulu üyesi  Yunus Soner, Dekorya Aşireti Lideri Abdülkadir Yıldız, iş adamı Ali Rıza Tekin ve bir grup gazeteci şahsiyetten oluşuyor.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku