Gündem:
İFLAH OLMAZ BİR DESPOT, YASA TANIMAZ BİR ŞAHSİYET!

İFLAH OLMAZ BİR DESPOT, YASA TANIMAZ BİR ŞAHSİYET!

Bahçeli: 'Erdoğan AKP'nin fiili eşbaşkanı mıdır? Kırşehir'de bir siyasi parti lehine oy istemiştir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırşehir ziyaretini ve başkanlık sistemini eleştirerek, "Erdoğan devletin başı mıdır? Yoksa AKP'nin fiili eşbaşkanı mıdır? Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini mi temsil etmektedir yoksa AKP'nin vesayet mihrakı hırsızın, uğursuzun vasi merkezi midir? Yeminleri bozmak Erdoğan'da alışkanlık haline gelmiştir. Kuzey Kore'ye bakın. Görünüş haricinde Erdoğan'ın tıpkısının aynısını göreceksiniz. Körfez ülkelerine, Sudan'a ve diğer bazı Afrika ülkelerine bakınız Erdoğan benzerlerini mutlaka göreceksiniz" dedi.

Emeklilerin sorunlarına değinen Bahçeli, "Emeklimize yan bakandan sinsi sinsi dudak bükenden misliyle hesabını soracağız. Buna söz veriyor ant içiyoruz. Yeminler çiğnenmek için değil tutulmak içindir. Emekli dar boğazdadır. Emekliler per perişandır. AKP zulmü emeklilerimizi canından bezdirmektedir. Zam seli emeklilerimize, AKP'nin şamarı, AKP'nin eziyetidir. Emeklilerimiz yıldan yıla fakirleşmiş. Sefalete demir atmışlardır. Asgari ücretle geçinen bir kardeşimiz, 2013 yılı sonunda 276 kilogram ekmek alırken, 214 yılında bu miktar 270'e düşmüştür. AKP, bırakın kıymayı, kuşbaşını ekmeği dilim dilim azaltmış emeklimizin sofrasını yağma etmiştir. Emekli ekmek bulamazken 17-25 Erdoğan kendisine eski para ile bir katrilyon 370 trilyon liraya Binbir Gece Masalları'nı aratmayacak bir saray yaptırmıştır. Emekliliğimizden alınan kutuya girmiştir. Emekliliğimizden çalınana yatak odalarından çıkmıştır. Rüşvetçiler götürmüş emeklimiz bakmıştır. Hırsızlar soymuş emeklilerimize 24 lira zam reva görülmüştür. Savaşların, kıtlıkların, küresel operasyonların yiyemediği bu aziz milleti, saraya girmiş, çöreklenmiş, tünemiş bir bedbaht yiyip tüketmektedir" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİ İFLAH OLMAZ BİR DESPOT İLE YASA VE ANAYASA TANIMAZ BİR ŞAHSİYETLE YÜZ YÜZE KALMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Artık Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Türkiye'nin üstünde, Türk milletinin önünde görmektedir. Var olan tüm totaliter sapmaların yan tesirleri Erdoğan'ın zihnine, iradesine bulaşmıştır. Ne acıdır ki Türk milleti iflah olmaz bir despot ile yasa ve Anayasa tanımaz bir şahsiyetle yüz yüze kalmıştır. Erdoğan, cumhurbaşkanlığına demokrasi sayesinde gelmiştir. Fakat demokrasiye en büyük nankörlüğü yapmış en büyük zararı vermiştir. Şimdi de başkanlık siteminin tesisi amacıyla varını yoğunu ortaya koymaktadır" dedi.

"KIRŞEHİR'DE AKP'NİN HESABINA OY İSTEMESİ SİYASİ BİR KIRILMA HUKUKİ BİR TRAVMADIR"

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı sıfatıyla meydanlara inmiş, günlük politikaya girmiştir ilki Kırşehir'de olduğu gibi milletimizden AKP'ye oy istemiştir. Erdoğan'ın 30 Ocak 2015 Cuma günü, Kırşehir'de açılış bahanesi altında, AKP'nin hesabına oy istemesi siyasi bir kırılma hukuki bir travmadır. Kırşehir'de destek aramış ve AKP'yi adres göstermiştir. Erdoğan kendi kişisel kariyer hedefleri tek adam olmak, diktatörlüğe kaymak için taşıdığı makamın imkânlarını edep ve hayaya sığmayacak ölçüde ucuzlatmıştır. AKP'ye oy dilenmiştir. Erdoğan'ın meselesi millet değildir" dedi.

"KAÇAK KARANLIK SARAYDA OTURAN ERDOĞAN ANAYASA'YI DELİK DEŞİK ETMİŞ HEDEFİ TÜRKİYE'Yİ CEHENNEME ÇEVİRMEK"

Bahçeli, "Erdoğan'ın aklında, işçi memur, sanayici, esnaf zaten yoktur. Varsa yoksa derdi koltuktur. Hedefi Türkiye'yi cehenneme çevirmek. Kaçak ve karanlık sarayda oturan Erdoğan Anayasa'yı delik deşik etmiştir. Anayasa suçu işlemiştir. Sicilinde beyaz nokta kalmamıştır. Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz demiştim. Yine aynı yerdeyim, yine aynı görüşteyim. Diyeceksiniz ki, Erdoğan bugün cumhurbaşkanı koltuğunda oturmaktadır. Türk milletini AKP'ye oy verip vermeyenleri ayırt eden bu adamdan sorarım sizlere, cumhurbaşkanı olur mu?" açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN AKP'NİN FİİLİ EŞBAŞKANI MIDIR? KIRŞEHİR'DE BİR SİYASİ PARTİ LEHİNE OY İSTEMİŞTİR"

Bahçeli, "Erdoğan devletin başı mıdır? Yoksa AKP'nin fiili eşbaşkanı mıdır? Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin birliğini mi temsil etmektedir yoksa AKP'nin vesayet mihrakı hırsızın, uğursuzun vasi merkezi midir? Türk milletinin birliği temsil eden kendisine cumhurbaşkanı diyen bir şahıs, nasıl olur da Kırşehir'de bir siyasi parti lehine oy istemiştir. Bu, dünyanın neresinde vardır" diye konuştu.

"KUZEY KORE'YE BAKIN GÖRÜNÜŞ HARİCİNDE ERDOĞAN'IN TIPKISININ AYNISINI GÖRECEKSİNİZ"

Bahçeli, "Bu tip bir küstahlığa nasıl tahammül edilecektir? Böyle bir devlet nerede kalmıştır? Yine de ben size söyleyeyim: Kuzey Kore'ye bakın. Görünüş haricinde Erdoğan'ın tıpkısının aynısını göreceksiniz. Körfez ülkelerine, Sudan'a ve diğer bazı Afrika ülkelerine bakınız Erdoğan benzerlerini mutlaka göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

"YEMİNLERİ BOZMAK ERDOĞAN'DA ALIŞKANLIK HALİNE GELMİŞTİR"

Bahçeli, "Devletin başı ile siyasi polemiklere girmek gerekmedikçe yoktur. Erdoğan artık bizi mecbur bırakmış, konumundan dolayı saygınlığını da nezdimizde kaybetmiştir. Ettiği yemini sayısız kere çiğnemiştir, bu bizi çok rahatsız etmiştir. Yeminleri bozmak Erdoğan'da alışkanlık haline gelmiştir" dedi.

"ERDOĞAN DÜŞÜRDÜĞÜ NAMUS VE ŞEREF KRİSTALLERİNİ ARAYIP DA BULAMAMIŞ BİR KİŞİ OLARAK HATIRLANACAKTIR"

Bahçeli, "Erdoğan namusum ve şerefim üzerine yemin etmiştir. Erdoğan, namustan ne anlamakta, şereften ne çıkarmaktadır? Erdoğan bundan sonra olsa olsa ruh heybesinden düşürdüğü namus ve şeref kristallerini arayıp da bulamamış bir kişi olarak hatırlanacaktır. Şeref gibi bir derdi olmayanın Türkiye Cumhuriyeti'nin namusunu savunması beyhudedir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE SYRIZA KULUÇKASINA YATANLARDAN 7 HAZİRAN'DA ÇİPRAS ÇIKACAĞINI ZANNEDENLER"

Bahçeli, "Türkiye'de SYRIZA kuluçkasına yatanlardan 7 Haziran'da Çipras çıkacağını zannedenler, sanıyorum hayal alemine fazlaca dalanlar, darı ambarı düşü görenlerdir. Bu odakların Çipras, olmaya değil de çıban başı olmamaya gayret etmeleri hiç olmazsa kendileri adına hayırlı bir gelime olarak teyit edilecektir" açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN TÜM YATIRIMINI 7 HAZİRAN SONRASINA YAPMAKTADIR"

Bahçeli, "Başkanlık sistemine değinen Bahçeli, "Erdoğan tüm yatırımını 7 Haziran sonrasına yapmaktadır. AKP başkanlık sistemini getirmeye çalışmaktır. Erdoğan bu yolla anayasal sınırlarını aşmıştır. Erdoğan, AKP, PKK, İmralı arasında tam teşekküllü bir al-ver sürecinin çoktan kurulduğu anlaşılmıştır" dedi.

"ÇOBAN KULÜBESİNE YATIP KRALLIK ŞAHLIK RÜYALARI GÖRENLERİN KİMLİĞİ İYİCE BERRAKLAŞMIŞTIR"

Bahçeli, "Erdoğan, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibini küçük düşürmek için vazo, saksı ve monşer gibi ithamlarda bulunmuştur. Bugünlerde vazonun kim olduğu, saksılığa kimin özendiği, çoban kulübesine yatıp, krallık, şahlık rüyaları görenlerin kimliği iyice berraklaşmıştır. Erdoğan başkanlık modelini, işaret ederek hızlı gitmekten bahsetmektir. Demek ki bugüne kadar yavaş gittiğini kabullenmektedir" dedi.

"SAYIN ERDOĞAN HALA YÜZÜN KIZARMAYACAK MI? NEREDE BU "ALO FATİH", NEREDE BU "SEROK AHMET" DEMEYECEK MİSİN?

Bahçeli, "Erdoğan, başkanlık sisteminin bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesidir demişti. Sayın Erdoğan hala yüzün kızarmayacak mı? Hala aldatmalarından vazgeçmeyecek misin? Başını sarayların duvarlarına vurup nerede bu "Alo Fatif", nerede bu "Serok Ahmet" demeyecek misin? Biz hangi Erdoğan'a inanalım. Erdoğan, Burhan Kuzu'nun başkanlık sitemine ilişkin kitabını okumamış, okuduysa da kafası basmamıştır" diye konuştu.

"KANDİL'DEKİ TERÖR ŞEFLERİNE EYALET YÖNETİMİNİN, YANİ ÖZERKLİĞİN SÖZÜNÜ, SENEDİNİ VERMİŞTİR"

Bahçeli, "Erdoğan bütün erkeleri elinde toplamak istemektedir. İstenen bu sistem diktatörlüktür. Demokrasinin ara dönemi, Türkiye'nin kuruluş felsefesinin temelden yıkımıdır. Erdoğan üniter yapıyı tasfiye ederek, bebek katiline, kriptolu telefonlar ile görüştüğü Kandil'deki terör şeflerine, eyalet yönetiminin, yani özerkliğin sözünü, senedini vermiştir" dedi.

"FASON VE FOTOKOPİ BAŞBAKAN ÜÇ MAYMUNU OYNAMAKTADIR"

Bahçeli, "Erdoğan, demokrasiyi, özgürlükleri... yedi. Dur demezsek, devleti ve milleti de yemek üzeredir. Fason ve fotokopi Başbakan ise, üç maymunu oynamaktadır" dedi.

"ERDOĞAN BU ÜST AKLIN HÜVİYETİNİ NEYE BENZEDİĞİNİ AYDINLIĞA KAVUŞTURMALI"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlar ile yaptığı toplantıda yaptığı konuşmaya değinerek, "Siz Türkçü parti zannediyorsunuz ama bakıyorsunuz üst akla çalışıyorlar demiş. Erdoğan bu üst aklın hüviyetini neye benzediğini aydınlığa kavuşturmazsa bizim üst akla çalıştığımız iddiasını ispatlamazsa namerttir" dedi.

 

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku