Gündem:
İŞÇİ PARTİSİNDEN BİR BÜYÜK ATAK DAHA
İŞÇİ PARTİSİNDEN BİR BÜYÜK ATAK DAHA

İşçi Partisi, Milli Hükümet’i kuracak Türkiye’nin birikimini bünyesine katmaya devam ediyor.

Dün, Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay’ın katılımının ardından bugün de İşçi Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısı ile Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı, Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve Kıbrıs Bronz Liyakat Madalyası sahibi Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İşçi Partisi’ne üye oldu.

Türkiye’yi Yönetme Yetkisi İstiyoruz

Doğu Perinçek, Turgut Okyay ve İsmail Hakkı Pekin’in birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Perinçek, “TSK milletin ordusudur. Milli ordudur. Onun özü Mehmetçik’tir. Bu, Türkiye’de demokrasiyi kurmak açısından, halka dayanmak açısından hayati önemdedir. İsmail Hakkı Pekin ordunun Mehmetçik özüne ve milli değerlerine uyan çok değerli bir komutanımızdır. O’nun partimize katılımıyla birlikte Milli Güvenlik ve Savunma konularında partimizi daha güvende, daha hazır hissediyoruz. Dün Adaletli Türkiye’yi kuracağımızı ilan etmiştik. Şimdi de ülkemizi bütünleştireceğimizin sözünü veriyoruz. Türk Milleti’nden Türkiye’yi yönetme yetkisini istiyoruz” dedi.

İşçi Partisi’ndeyim, Çünkü…

Toplantıda neden İşçi Partisi’ne katıldığını açıklayan İsmail Hakkı Pekin şunları söyledi:

-Ulusa, ulusun bütünlüğüne, vatanın bütünlüğüne, bağımsızlığa, Atatürk Türkiyesi’ne, O’nun devrimlerine, Cumhuriyet’in temel felsefesine, Altı Ok’a sahip çıktığı için İşçi Partisi’ndeyim.

-Kemalist Devrimi tasfiye etmeye çalışan, Karşı-Devrime karşı, Ergenekon ve Balyoz gibi Milli Ordu’yu zayıflatmayı hedefleyen kumpaslarla mücadele ettiği için İşçi Partisi’ndeyim.

-TBMM Reisi Mustafa Kemal Paşa’nın TBMM’ye Anayasa tasarısı olarak sunduğu 13 Eylül 1920 Halkçılık Beyannamesi’nde saptanan temel programın bugünde geçerli olduğunu ilan ettiği için İşçi Partisi’ndeyim.

-Meşruiyetle başlayıp Kemalist Devrim ile devam eden Milli Demokratik Devrim’i tamamlamayı, milli devleti ve halkın yönetimini yeniden kurmayı hedeflediği için İşçi Partisi’ndeyim.

-Öncü Parti geleneğini sürdürdüğü için İşçi Partisi’ndeyim.

-Bilimin yol göstericiliğini esas aldığı için İşçi Partisi’ndeyim.

-Başka bir ülke ve parti tarafından yönetilmeyi reddettiği için İşçi Partisi’ndeyim.

-Halka dayandığı, milleti birleştirmeyi hedeflediği için İşçi Partisi’ndeyim.

-Emperyalist müdahaleye son dediği için İşçi Partisi’ndeyim.

-Milli İktidarı öngördüğü için İşçi Partisi’ndeyim.

-Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti için İşçi Partisi’ndeyim.

Konuşmasının sonunda Milli Güvenlik ile ilgili hedeflerine de değinen Pekin, “Caydırıcı ve milli çıkarlarımızı koruyan, BOP ve diğer paravanların karşında duran, milletine dayanan ve yurtta barışı, cihanda barışı temel felsefesi haline getiren bir politika” izleyeceklerini belirtti.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

EMEKLİLERİN TÜM UMUDU SUYA DÜŞTÜ
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini...

Haberi Oku