Gündem:
KAPİTALİST DÜZENİN SAĞLIK PATRONAJINDA HAREKETLİLİK!
KAPİTALİST DÜZENİN SAĞLIK PATRONAJINDA HAREKETLİLİK!

Acıbadem, Medicana'yı almaya yakın

Acıbadem Grubu'nun Medicana'yı satın almaya çok yakın olduğu bildirildi. İki firma satın alma anlaşmasını bu yıl imzalayabilir.

Hastane zinciri Acıbadem, rakibi Medicana Sağlık Grubu'nu almaya çok yakın.

Bloomberg'in konuya yakın 4 kaynağa dayandırdığı habere göre Dubaili Abraaj Grup'un Medicana'ya teklif vermekten vazgeçmesinin ardından Acıbadem tek teklif veren firma olarak kaldı.

Malezyalı Khazanah'ın hakim ortağı olduğu Acıbadem ile Medicana'nın bu sene içinde satın alma anlaşmasını imzalaması bekleniyor.

Türkiye'de sağlık sektörü son yıllarda büyürken, devam eden büyüme potansiyeli de yatırımcıları sektöre çekiyor. Türkiye'de 1000 kişiye 2.5 yatak düşüyor. Deloite'e göre bu rakam dünya ortalaması olan 2.8'in altında.

Sağlık sektörüne son yıllarda Argus Capital, Qatar First Investment Bank ve ADM Capital gibi fonlar giriş yapmıştı.

HİSSELERİ YÜKSELDİ

Khazanah'ın sahibi olduğu ve Acıbadem'de yüzde 60 hissesi olan Malezyalı IHH Healthcare'in hisseleri Malezya borsasında yüzde 1 yükselerek 5.05'e ulaştı.

11 HASTANESİ VAR

Hüseyin Bozkurt'un sahibi olduğu Medicana Türkiye çapında 11 hastaneye sahip. Bozkurt'un açıklamasına göre Medicana Grubu hastanelerine 600 milyon dolar yatırmıştı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku