Gündem:
KILIÇDAROĞLU da DAHİL HEPSİNE DAVA AÇACAĞIM!
KILIÇDAROĞLU da DAHİL HEPSİNE DAVA AÇACAĞIM!

CHP'den ihraç kararı mahkemece iptal edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, partisinden yeniden adaylık için başvuruda bulunmadığını belirterek, "Bu kadar haksızlığı, hukuksuzluğu zerre kadar utanmadan yapan, bu hukuksuzluğa göz yuman, kişilerle bir arada siyaset yapmayı, aynı listede yer almayı kendime zul addettiğim için adaylığımı koymadım" dedi.

Batum, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP'den ihraç kararına ilişkin açtığı davayı kazandığını, artık bir CHP Milletvekili olduğunu ifade etti.

Süheyl Batum, dava açmasındaki nedenin partisine yeniden geri dönmek değil, hiç kimsenin keyfi olarak, hukuksuz bir şekilde ayrımcılığa tabi tutulamayacağını ispat etmek için olduğunu kaydetti.

HUKUKSUZLUK YAPAN VE GÖZ YUMANLARLA AYNI LİSTEDE OLMAYI KENDİME ZUL SAYARIM

Mahkeme kararını aldıktan sonra CHP'den aday olmak için 3 günlük süre bulunduğunu, ancak buna rağmen adaylık başvurusunda bulunmadığını anlatan Batum, "Bu kadar haksızlığı, hukuksuzluğu zerre kadar utanmadan yapan, bu hukuksuzluğa göz yuman, görmezden gelen bu kişilerle bir arada siyaset yapmayı, aynı listede yer almayı kendime zul addettiğim için adaylığımı koymadım. Bu hukuksuzluğu yapan kişiler yönetimde bulunduğu sürece onların hazırladığı listede yer almayacağım" diye konuştu. 

Batum, siyasal mücadeleye devam edeceğini, bunun tek yolunun milletvekili olmaktan geçmediğini ifade etti. 

Partisinden ihraç edilmesine yönelik mücadelesinin burada kalmayacağını kaydeden Batum, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere bu süreci kendisine yaşatanlara, kendisini itibarsızlaştırmaya çalışanlara ayrı ayrı dava açacağını açıkladı. 

Batum, Vatan Parti'sine üye olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku