Gündem:
KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN DE OSMANLICA ATAĞI!
KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN DE OSMANLICA ATAĞI!

Küçükçekmece Belediyesi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde (CKSM) 'Sertifikalı Osmanlı Türkçesi Kursu' başlattığını duyurdu...

Osmanlıca dersi hocası Dr. Nevzat Kaya, ‘’Osmanlı Türkçesi’ni öğrenmek zor değil. Kademe kademe, basamak basamak öğretilmeli’’ dedi.

Küçükçekmece Belediyesi ‘Geleneksel Sanatlar Akademisi’ ile ‘Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ Osmanlıca hocaları Osmanlıca tartışmalarına açıklamalarıyla dahil oldu.

‘DOKTOR, KİMYACI GİBİ BİRÇOK ÖNEMLİ MESLEK SAHİBİ OSMANLICA ATÖLYEMİZE GELİYOR!’

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Osmanlıca dersi hocası, Dr. Nevzat Kaya, 1 buçuk senedir akademide Osmanlıca dersleri verdiğini belirterek, “Geçen sene derslere başladık. 1,5 senedir dersler devam ediyor. Geçen sene 2 grubumuz vardı, bu sene de 2 grup var ancak artık sınıflarımız daha kalabalık.”dedi.

Günümüzdeki öğrenci ve öğretmenlerin kendi tarihlerini dahi okuyup anlayamadıklarını da Osmanlıca bilmemelerine bağlayan Kaya, “Osmanlı Türkçesi’nin öğrenilmesi lazım çünkü bizim kaynaklarımızın büyük bir kısmı Osmanlıca. Kendi tarihimizi okuyamıyoruz. Osmanlı tarihinde devrin sosyolojisinin tamamı var ama bundan hiç kimsenin haberi yok.”diye konuştu.

Kaya, “Osmanlı Türkçesi’ni öğrenmek zor değil. Kademe kademe, basamak basamak öğretilmeli. İlkokulda Türkçe’yi bize nasıl öğrettilerse bizde tıpkı onun gibi basitten zora doğru Osmanlıca’yı kolaylıkla öğretebiliriz.”dedi.


Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Osmanlıca Arşivleme Atölyesi hocası Prof. Dr. Ömer İşbilir de, “Daha ileri düzeyde Osmanlıca gerektiren bir atölye olmamıza rağmen kursumuza ilgi çok fazla. Yıllardır Osmanlıca öğretiyorum. Çok değişik kesimlerden ilgisi olanlar var. Kimyacı, Uzman Doktor Dahiliyeci Osmanlıca öğreniyor” diye konuştu.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku