Gündem:
KUZE KORE'den YENİ FÜZE DENEMESİ

KUZE KORE'den YENİ FÜZE DENEMESİ

Yine Kuzey Kore yine balistik füze denemesi. Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı, yeni orta menzilli hipersonik füzenin test edildiğini duyurdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un da füze fırlatılışını yerinde izledi.

Kuzey Kore devlet televizyonunun haberine göre, Kim Jong-Un, füzenin "nükleer savaştan caydırıcılığın artırılmasında rol oynayacağı" mesajı verdi. Katı yakıtla çalışan yeni orta menzilli hipersonik füzenin test atışı "başarılı" oldu.

Uzmanlar katı yakıtlı füzelerin sıvı yakıtlı türlerine göre daha hızlı konuşlandırılabileceğini söylüyor.

Hwasong-16B adlı orta menzilli füze Japon Denizi'ne düştü. Güney Kore, ABD ve Japonya ile Kore Yarımadası yakınlarında nükleer kapasiteli uçakların kullanıldığı ortak hava tatbikatı yapıyor.
Tatbikatın, Kuzey Kore'nin gittikçe artan nükleer ve füze tehditlerini caydırmak ve tatbikata katılan ülkelerin buna karşılık verme kabiliyetlerini geliştirmek için düzenlendiği kaydedildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku