Gündem:
MARMARİS YAĞMUR ve DOLUYA TESLİM
MARMARİS YAĞMUR ve DOLUYA TESLİM

Marmaris'te etkili görülen sağanak yağış, doluya dönüştü.

Marmaris'te dün gece başlayan yağmur, aralıklıklarla etkisini artırarak sağanağa dönüştü.

Saat 01.00 sıralarında 20'şer dakika arayla 3 kez dolu yağarken ardından yağmur devam etti.

Yaşamı olumsuz etkileyen yağmur ve dolu nedeniyle yumuşayan toprak zeminden Marmaris-Turunç ve Marmaris-Muğla karayollarına 3'üncü kilometrede küçük kaya parçaları düştü.

İlçe merkezinin çeşitli mahalle ve sokaklarında aralıklı elektrik kesintileri görülü. Kesintiler nedeniyle çok sayıda iş yerinin alarmları kısa devre yaparak çalmaya başladı.

Sağanak yağmur nedeniyle ilçenin bazı sokaklarında tıkalı rögarları nedeniyle su birikintileri oluştu. Bazı apartmanların çatı katlarındaki çanak anten ve kiremit parçaları düştü.

Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne dönüştürülen ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Bozburun, Selimiye, Orhaniye, Turgut ve Karacasöğüt'teki seralarda küçük çapta hasar meydana geldi.

Marmaris Belediyesi temizlik işçileri yollara düşen kaya, ağaç dallarını ve tıkalı rögarları temizlemeye çcalıştı. Elektrik kesintilerinden mağdur olan esnaf, yaktıkları mumlarla işlerini yapmaya çalıştı.  Bir restoranda aşçı olan Mustafa Doğan, " Özelikle yağışlarda elektrikler aralıklarla gidiyor. Elektrik kesintileri işlerimizi etkiliyor. Artık elektrik direklerinin yer altına alınması lazım" dedi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye 3 saatte 30 kilo yağış düştüğünü açıkladı. Yağışların aralıklarla sağanak olarak devam etmesi bekleniyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku