Gündem:
RUS BİRLİKLERİ UKRAYNA'DA, NATO TEDİRGİN!
RUS BİRLİKLERİ UKRAYNA'DA, NATO TEDİRGİN!

NATO: "Rus birlikleri Ukrayna'ya geçti"

Bulgaristan'ın başkenti Sofya’da düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’da gerilimin yeniden kritik tırmanışa geçtiğini belirten General Breedlove, “Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırını ihlal ederek ülkeye girmeye devam ediyor. Bizim bu tespitlerimiz AGİT gözlemcileri verileriyle çakışıyor. Son birkaç gün içinde genelde tank, top ve hava savunma bataryalarından oluşan çok sayıda askeri konvoy ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeye giriş yaptığını tespit etmiş bulunuyor. Bu konvoylar sadece silah ve mühimmattan oluşmuyor. Rus ordusuna bağlı canlı askeri gücü de kapsıyor. Elimizde bunu kanıtlayacak deliler de bulunuyor” dedi.

RUSYA'DAN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

NATO’nun bu açıklamasından kısa bir süre sonra Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan kafa karıştıran tepki beyanı geldi. Rusya’nın resmi RİA ajansı “acil” ibaresiyle yayınladığı Savunma Bakanı Şoygu açıklamasında şöyle denildi: 

"Güneybatı istikametinde siyasi ve askeri durum analiz edildiğinde gerilimin tırmandığını görüyoruz. Rusya, kendini ve müttefikleri güvenliğini sağlamak için askeri önlemler almak zorundadır. Rusya, Güney Askeri Bölgesinde ve özellikle Kırım yarımadasında bağımsız hareke edebilen yeni askeri birlikler oluşturulacaktır. Güneybatı istikametinde arttırılacak askeri varlığımız NATO ittifakının Rusya’ya karşı sergilediği düşmanca tavra karşı önlem niteliği taşıyacak."


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku