Gündem:
SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN KAR ALTINDA ÖZGECAN EYLEMİ

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN KAR ALTINDA ÖZGECAN EYLEMİ

Türk Tabipleri Birliği , İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Özgecan Aslan için eylem yaptı.

Yoğun kar yağışı altında hastane bahçesinde toplanan grup ellerinde "Hepimiz o minibüsteyiz" yazılı dövizler taşırken "Yasta değil isyandayız" yazılı pankart açtı.

Çeşitli sloganlar atan grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında, "Bir cinayeti idam gibi diğer bir cinayetle silemezsiniz. Bir an önce toplumsal cinsiyet ayrımının kışkırtılmasına son verilmesini istiyor, toplumda cinsiyet ayrımcılığını körükleyen politikalardan vaz geçmeye davet ediyoruz. Özgecan ve katledilen diğer tüm kadınların katillerine gerçek cezaların verilmesine, tecavüz ve kadın cinayeti davalarında iyi hal indirimi, haksız tahrik gibi suçu mazur gören indirimlerin kaldırılmasını talep ediyoruz" denildi.

Grup basın açıklamasının ardından hastane için slogan atarak yürüdü, ardından olaysız şekilde dağıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku