Gündem:
ŞAM'DAN ŞİKAYET: 'TÜRKİYE IŞİD'İ DESTEKLİYOR'
ŞAM'DAN ŞİKAYET: "TÜRKİYE IŞİD'İ DESTEKLİYOR"

Şam’daki Baas Merkezinde düzenlenen konferansta dün yaptığı konuşmasında Mikdat, Suriye’nin teröre karşı verdiği mücadelede; teröre karşı mücadele ettiklerini iddia ettikleri halde bu terörü destekleyen, finanse eden, barındıran ve gözetleyen devletler haricinde bütün devletlerle işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını belirtti.

Mikdat terörün hiçbir sınır tanımadığı ve tüm devletleri tehdit ettiği konusunda Suriye’nin vizyonuna dikkat çekerken, dolayısıyla terörle savaşta uluslararası bir koordinasyonun olmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

Terörle mücadelede uluslararası koordinasyonun uluslararası kararlar ve anlaşmalar kapsamında olması gereğinin altını çizen Mikdat; aksi halde başka ülkelerin içişlerine müdahale niteliği taşıyacağına dikkat çekti.

IŞİD VE DİĞER TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEYEN TARAFLARA YAPTIRIM UYGULANMALIDIR


Bakan Yardımcısı Mikdat ‘Irak ve Şam İslami Devleti IŞİD’ ve ‘Nusra Cephesi’ adlı terör örgütlerine finans ve destek veren taraflara yaptırımların uygulanmasını öngören Güvenlik Konseyinin 2170 sayılı kararı konusunda ise; bu kararın uluslararası toplumun terörle mücadele iradesini yansıttığını söyledi.

Mikdat, Suriye devletine karşı eylem düzenleyen silahlı herhangi bir gruba silah takdim eden herkesin terörist olduğunu belirterek; uluslararası toplumun bunları kovalaması ve hesap sorması gerektiğini ifade etti.

Bakan Yardımcısı Mikdat bölgenin tanık olduğu olaylar ve terörün yayılmasında İsrail’in oynadığı rolün göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını, bu rolün de gayet açık ve net olduğunu belirtti.

Batının terör örgütleri aracılığı ile bölgede terör ve dehşeti yaydıklarının altını çizen Mikdat; Batılı devletlerin Siyonist hedefler uğruna terör örgütlerine sınırsız ve direkt destek verdiğini söyledi.

Mikdat Filistin davasının tüm yaşananlara rağmen Suriye’nin bölgesel ve uluslararası politikasında temel pusula olarak kalacağını vurgularken; Filistin halkının toplu katliamlara maruz kaldığına dikkat çekti.

Bakan Yardımcısı Mikdat; İsrail’in son olarak Gazze Kesimine yaptığı saldırıların onun bölgede yıkım ve ölüm silahı olduğunu kanıtladığını ifade etti.

‘Suriye’nin sahip olduğu tüm kimyasal gücünü yok etmekte üstüne düşen sorumluluk ve taahhütleri yerine getirmediğine’ ilişkin ABD iddialarının asılsız olduğunu belirten Mikdat; bu iddiaların ABD’nin Suriye ve halkına yönelik düşmanca politikasının devam ettiğine kanıt teşkil ettiğini söyledi.

Mikdat bu iddiaların aynı zamanda dünyanın kitle imha silahlarından arındırılmasında ABD niyeti ve iradesinin dürüst olmadığını kanıtladığını, aksi halde İsrail’den kitle imha silahlarını yok etmesini talep etmesi gerektiğini ifade etti.

Mikdat ABD’nin başka devletlerin içişlerine müdahalede uluslararası meşru kararları bahane olarak kullanmaya son vermesi gerektiğini belirtirken; ABD’nin terörle mücadele ve başka konulardaki tutumlarında dürüst olmadığını söyledi.

TÜRK HÜKÛMETİ IŞİD VE DİĞER TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEMEKTEDİR

ABD’nin terörle mücadelede gerçekçi ve dürüst olması halinde önce kendisinin teröre desteğini kesmesi gerektiğini ifade eden Mikdat; aynı zamanda aralarında Türk hükümeti başkanı Erdoğan dahil olmak üzere müttefiklerini de teröre desteklerini kesmeye zorlaması gerektiğini vurguladı.

Mikdat Türk hükümetinin ‘Irak ve Şam İslami Devleti IŞİD’ ve başka terör örgütlerini desteklediğini, Türkiye toprakları üzerinden Suriye’ye girişlerini kolaylaştırdığı gibi onlara barınak, eğitim, silah ve finans sağladığını, tüm bunların da açık olduğunu vurguladı.

Bölgede terörün yayılmasından ABD, İngiltere, Fransa ve daha başka devletlerin sorumlu olduklarını belirten Mikdat; bu ülkelerin teröre desteklerini kesmeleri gerektiğini ifade etti.

Mikdat; terörle mücadelede Lübnan devleti ile koordinasyonun önemine de dikkat çekti.


SANA-Suriye Arap Haber Ajansı


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku