Gündem:
TMMOB TORBA YASAYA DİRENİYOR

TMMOB TORBA YASAYA DİRENİYOR
 
TMMOB İzmir Şubesi üyesi yaklaşık yüz kişilik bir topluluk, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanarak torba yasayı protesto ettiler.

Grup, hükümetin, içinde imar, iskan, yapı denetim ve TMMOB Kanunu'nun bulunduğu yeni torba yasa ile ilgili yapılması düşünülen değişikliklerine karşı TMMOB'nin ülke genelinde başlattığı Ankara'ya yürüyüşe destek vermek amacıyla meşalelerle yürüdü.




Grup üyeleri 'TMMOB halktır, torbaya sığmaz', 'mühendisler susmadı, susmayacak' sloganları attı.

TMMOB İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın, basın açıklamasını okurken "Bugün Torba yasa içerisinde gündeme getirilen düzenleme TMMOB'nin örgütlülüğünü dağıtarak, parçalanmış bir yapıyla ülkemizin mühendis ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istemektedir. Hazırlanan tasarı ile halka ait özel mülkiyet varlıklarına el koymak istemektedir. Ayrıca halkın imar girişimlerinden kamu payı altında bir pay alınacaktır. Bu açık bir soygun ve rant düzenidir. Ancak binmelidir ki, mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütleri ülke ve kamu yararına mücadelesini sürdürecektir. Odalarımız ve birliğimiz kuruluşundan bu yana oluşturduğu demokratik mevzileri koruyacaktır. 14 Şubat'ta, Ankara'da tek vücut olarak AKP'nin rant ve zorbalık düzenine teslim olmayacağımızı göstereceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri dağıldı. 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

NACİ GÖRÜR UYARDI
İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay...

Haberi Oku