Gündem:
UÇAKLARI DÜŞÜREN ASIL NEDEN TSK'ya KURULAN KUMPASTIR
UÇAKLARI DÜŞÜREN ASIL NEDEN TSK'ya KURULAN KUMPASTIR
 
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, Vatan Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Hava Tümgeneral Ayhan Gümüş ve Vatan Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa Vatan Partisi Yeni Bornova İlçe binası açılışında 10 gün içerisinde 6 pilotun şehit olması ile ilgili konuştular. Basın açıklamasını okuyan Karataş, kazaların asıl nedeninin kumpas davaların Türk Silahlı Kuvvetlerine vurduğu darbe olduğunu ifade etti.

24 Şubat ve 5 Mart tarihlerinde gerçekleşen F-4 kazaları ile ilgili açıklama yapan Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, kazaların asıl sebebini açıkladı. AKP hükümetinin uçakların yaşlı olması nedeniyle düştüğü açıklamasına da tepki gösteren Karataş, “13 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti altı pilotumuzun 10 gün içerisinde şehit olmasından sonra mı F-4 uçaklarının yaşlı olmasının farkında varmıştır. AKP hükümeti yine her zaman yaptığı algı operasyonunu yürütmektedir. Uçakların teknik ömürleri belirlenirken çok iyi bakımlardan geçiyorlar. Kazalarda direk uçakların yaşıyla ilgili bağlantı kurarsak asıl gerçekleri görmezden geliriz” şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yürütülen tavsiye davalarının Hava Kuvvetleri’ne de büyük darbeler vuracağını yıllar öncesinden belirttiklerini dile getiren Karataş, “Bir örnek olarak 4 Eylül 2012 tarihinde Balyoz Tertibi 166. celsesindeki konuşmamda belirttiğim beyanımda ‘Balyoz Davası’nda yargılanan general, amiral, subay, astsubay ve sivilin aynı anda şehit edilmesi topyekun bir savaşta bir mümkün değildir. Karada, havada, denizde, denizaltında ve yurtdışında görevde olanlar ise nükleer bulut onlara geldiğinde şehit olacaklardır’ ifadelerinde bulunmuştum” diye konuştu.

Emekli Hava Tümgeneral Ayhan Gümüş de kazaların sebebini uçan pilotların yeterli moral, motivasyon ve tecrübe eksikliğine bağladığını belirtti. Gümüş, “Hava Kuvvetleri teknik kuvvetlerdir. Burada asıl unsur subaylar ve astsubaylardır. Ancak ve ancak profesyonel insanlarla modern silah sistemlerini kullanabilirsiniz ve bu uzun süreli bir eğitim gerektirir” dedi.

Açıklamanın ardından Vatan Partisi üyesi yaklaşık bin kişilik grup şehitler için Bornova’dan Bayraklı’ya yürüdü. Yürüyüşte sık sık “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganı atıldı.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku