Gündem:
VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLLİĞİ KRİTERLERİ
VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLLİĞİ KRİTERLERİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Üretenleri, güzelleştirenleri ve aydınlatanları Meclis kürsüsüne çıkarmak için Milletimizden yetki istiyoruz"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün saat 13.00’te Partinin Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek aday belirleme yöntemlerini ve anlayışlarını açıkladı.

Perinçek, özetle şunları belirtti:

ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI

Vatan Partisi’ne milletvekili adaylığı için başvurular başlamıştır. Çok sayıda halk önderi, kitle örgütü yöneticisi, kamuda ve çeşitli partilerde görevlerde bulunmuş yöneticiler, Mecliste milletimizin geleceğini temsil etmek için seferber olmuş bulunuyorlar. 

GENEL BAŞKAN DAHİL ÖNSEÇİME GİRİYORUZ

Vatan Partisi, Tüzük gereği milletvekili adaylarını ön seçimle saptayacaktır. Genel Başkan ve Başkanlık Kurulu üyeleri dahil bütün Genel Merkez Yöneticilerimiz önseçime giriyor. 

5 Nisan Pazar günü bütün il ve ilçe örgütlerimizde Ön Seçim Sandıkları kurulacaktır. Milletvekili adaylarımızı üyelerimizin tamamının kullanacağı oylarla belirleyeceğiz. Bunun yanında adaylarımız için halkımızın görüşlerini topluyoruz.

Sandıklar saat 09.00’dan akşam 17.00’a kadar açık olacaktır. Gizli oy, açık sayım kuralı uygulanacaktır.

ÜRETENLERİN VE BİRLEŞTİRENLERİN MECLİSİNİ KURACAĞIZ

Partimizin adaylarını belirlerken şu ölçülere ve bileşime özen gösteriyoruz. 

1. Emekçi önderleri: Halkımızın yüzde 90’ı emekçidir veya emeklidir.  Vatan Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne emekçilerin sesini ve gücünü taşıyacaktır. Fabrikalarımızdan, işyerlerinden, tarlalarımızdan, madenlerimizden seçeceğimiz emekçi önderleri, Meclis’te ülke geleceğinde üretenlerin söz sahibi olmaları için çalışacaklardır. 

2. Gençler: Vatan Partisi, Türkiye’nin son yıllarına Atatürk Devriminin damgasını vuran gençlik hareketini örgütlemiştir.  Partimiz, yarınki yöneticilerimizi yetiştirmekte ve milletimizin hizmetine sunmaktadır. Bu açıdan Türkiye’nin geleceği güvence altındadır. Meclise ve ülke yönetimine gençliğin yurtseverliğini ve dinamizmini taşıyoruz. Partimiz, Haziran-Temmuz 2013 Hareketinin gençlik önderleriyle Meclise girecek ve Meclisimizi gençleştirecektir. 

3. Kadınlar:  Göğün yarısını kadınlar omuzluyor. Vatan Partisi Olağanüstü Kurultayı’nın olağanüstülüğünü kadınlarımız belirledi. Partimiz çalışmalarında en önde onlar var. Meclis’te yer almayı ve ülkemizi yönetmeyi en çok onlar hak ediyor. Türkiye Kadın Hareketinin önderleri, Vatan Partisi listelerinin ön sıralarında olacak. Özgecanların yakılmadığı ama Türkiye’yi yönettiği bir geleceğin mücadelesini veriyoruz.

4. Kamu yöneticilerimiz ve emekli askerlerimiz:  AKP hükümeti, Millî Devletimizi tasfiye etti ve Cumhuriyet kurumlarımızı yıkıma uğrattı. Devrimle kurulan Türkiye Cumhuriyetinin halkçı ve bağımsızlıkçı geleneklerini çiğnediler. ABD’nin vatanı bölme planlarına bağlanarak Ordumuzu itibarsızlaştırmak için karanlık tertiplerde rol aldılar.  Millet-Ordu birliğini bozmaya kalkıştılar. Vatan Partisi, Cumhuriyetimizi ayağa kaldırma kararındadır. Yargı, Eğitim ve Sağlık reformlarına önderlik edecek kadrolarımızla milletimizden yetki istiyoruz. Cumhuriyetimizin kurum ve geleneklerini canlandıracağız. Türkiyemize yönelen tehditleri bozguna uğratabilecek bir kadroyla Meclise girmek için Milletimizden yetki istiyoruz. Türkiyemizin halkçı yönetim tecrübelerini Meclis’e taşıyoruz..

5. Üreticiler, esnaf, zenaatkâr, sanayici ve tüccar, mühendis, mimar, hukukçu, sağlıkçı ve serbest çalışanlar: AKP iktidarı, hem kamuyu hem özel sektörü, bütün milleti borca batırdı. Vatan Partisi, Türkiyemizi borç batağından çıkaracak ve Üretim Ekonomisini kuracak. Atatürk’ün karma ekonomisi Türkiyemiz için biricik çıkış yoludur. “Üreten Türkiye”yi kurmak için üretimi bilen ve örgütleyenlerle Meclise giriyoruz. Milletimizi zenginleştirmek için Milletimizden yetki istiyoruz.

6. Sanatçılar, bilim adamları ve aydınlar: Atatürk cumhuriyetinin Aydınlanma, güzellik ve eğitim birikimini Meclise taşıyoruz. Seçkin sanatçılarımız, bilim adamlarımız, araştırmacılarımız ve Aydınlanma Savaşçılarımız Vatan Partisi listelerinde Meclisimizi ve toplumumuzu güzelleştirmek için göreve hazırdırlar.

7. Türkiyemizin namus birikimi: Mecliste namusun, dürüstlüğün, halka bağlılığın, vicdanın sesi ve temsilcisi olacağız. Mecliste edep ve terbiyeyi, insana saygıyı, görüşlere değer vermeyi temsil edeceğiz. Kavga ve gürültüyü Meclis kapısından sokmayacağız. Partimizin milletvekilleri, namusları, vicdanları ve nezaketleriyle bütün partilere örnek oluşturacak. Vatan Partisi, Meclis’e girince söz yeniden namus olacak. Milletimizden namuslu bir yönetim kurmak için yetki istiyoruz.

GÖNÜL BİRLİĞİ, DİSİPLİN, KARARLILIK İÇİN VARIZ

Milliyetçiler, halkçılar ve devrimciler, Vatan Partisi’nde birleştik. Partimizin disiplinini Meclis’e de taşıyacağız. TBMM, Vatan Partisi’yle, üretken ve sorun çözen bir Meclis olacak. Olağanüstü Kurultayımızı halkımızın önünde gerçekleştirdik. İşte o Kurultay’daki gönül birliği, düzen, kardeşlik, güzelliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne götüreceğiz. 

Üreten ve Birleşen Türkiye’yi kurmak için milletimizden yetki istiyoruz.

Gülümse Türkiye, Vatan Partisi geliyor!






Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku