Gündem:
YSK'DAN ERDOĞAN'A 'DİN İSTİSMARI' YASAĞI
YSK'DAN ERDOĞAN'A 'DİN İSTİSMARI' YASAĞI

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünden itibaren yayınlanmaya başlanan reklam filmini, "Ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü" kullanılarak dini duyguların istismar edildiği gerekçesiyle yasakladı.

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre; MHP'nin YSK Temsilcisi Avukat Kürşat Ergün'ün filmin yasaklanması talebini görüşmek üzere toplanan YSK'dan şok bir karar çıktı. YSK üyeleri, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı kapsamında dün yayına giren Reklam filmini izledikten sonra kararını verdi. YSK heyeti; filmde kullanılan "Ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü"nün dini duyguları istismar ettiği ve bu nedenle yasaklanması gerektiğine karar verdi. Kararın oy çokluğu ile alındığı öğrenildi. YSK kararı, RTÜK'e de tebliğ edilecek. Yasaklanan reklam filminde, Cumhurbaşkanlığı forsu da kullanılıyordu.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
gulsum atay 10 yıl önce

Dini istismar edene kadarTurkiye icin neler yaptiniz onlarla ovunu

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MECLİS'te İSRAİL GERİLİMİ
Türkiye’nin İsrail’le olan ticari ilişkileri TBMM’de tartışma yarattı. CHP’nin bu konudaki Meclis...

Haberi Oku