Dünya:
AŞIRI SAĞIN YENİ YÜZÜ: MARTİN SELLNER

AŞIRI SAĞIN YENİ YÜZÜ: MARTİN SELLNER

Avusturya'da başını çektiği grup ses getiren reklamlar yapıyor. Ancak Sellner'ın bu hareketin ırkçı ve şiddet yanlısı olmadığı konusundaki ısrarı, herkesi ikna edebilmiş değil.

2016'nın Nisan ayında yüzlerce kişi Viyana Üniversitesi'ndeki tiyatro salonunda, Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen sığınmacıların oynadığı 'The Suppliants' (Ricacılar) oyununu izlemekteydi. Sahnenin işgali bu sırada başladı.

Kimlikçilik Hareketi (Generation Identity) isimli aşırı sağcı grup, hızla sahneye ilerledi, izleyicileri ikiyüzlülükle suçlayan bir pankart açtı ve sahte kan püskürtmeye başladı.

Saldırıya uğradıklarını zanneden oyuncularsa çığlık atmaya...

İzleyicilerden bazılarının "Naziler Dışarı" sloganları atması ve protestocuları çıkarmaya çalışması üzerine, itiş kakış yaşandı.



BBC News
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku