Dünya:
CENEVRE'de İSLAMOFOBİ KONFERANSI

CENEVRE'de İSLAMOFOBİ KONFERANSI

Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) ofisinde İslamofobi konulu konferans düzenlendi.

Merkezi Fransa Strasbourg’da bulunan COJEP(Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi) öncülüğünde düzenlenen konferansa, MRAP (Irkçılıkla Mücadele Derneği), FIOE (Avrupa İslam Organizasyonları Federasyonu), ORIW (Irkçılık ve İslamofobi İzleme Organizasyonu) katıldı. Konferansta ayrıca İslam organizasyon delegesi serbest gözlemci Slimane Chikh ile Fransız barış derneği konuşmacısı Georges Gumpel, MRAP sözcüsü Gianfranco Fattorini, COJEP genel sekreteri Celil Yılmaz, FIOE Federasyon başkanı Karim Chemelal ile ORIW adına da avukat Cinzia Mantoni hazır bulundu.

Konferansı kalabalık bir izleyici grubunun yanında birçok gazeteci de izledi. Toplantının amacının Avrupa’da Fransızca konuşulan ülkelerde Müslümanlara yapılan peşin yargılı davranışların her geçen gün artması haksızlığını dünya ülkelerine duyurmak olduğu ifade edildi. Bütün konuşmacılar başta Fransızca konuşulan ülkeler olmak üzere Müslümanlara peşin ön yargı ile yaklaşıldığı, terörist muamelesi yapıldığı ve Müslümanlara ayrıca da ırkçılık ve ayrımcılık da yapıldığı konusu üzerinde durdu.

Konferansta Müslümanların diğer vatandaşlar gibi hayat mücadelesi içinde olduğu ve terörist olmadıkları anlatıldı. İki saat süren konferansta ilginç bir soru olarak, “Müslümanların terörist damgasından kurtulmak için ne yapmaları gerekiyor?” sorusu yöneltildi. Konuşmacılar bu soruyu, bu duruma maruz kalan kişilerin, dürüst sakin bir şekilde terörist olmadıklarını ifade etmeleri gerekir şeklinde yanıtladılar.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku