Dünya:
'İSLAM ile TERÖRİZM'i BİRBİRİNE KARIŞTIRMAMAK LAZIM'
'İSLAM ile TERÖRİZM'i BİRBİRİNE KARIŞTIRMAMAK LAZIM'

Fransa’da Charlie Hebdo dergisine yönelik düzenlenen saldırı nedeniyle açıklama yapan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, İslam ile terörizmin birbirinden farklı kavramlar olduğunu belirterek birbirine karıştırılmamasını söyledi. Gentiloni, gazetelere bu tür başlıklar atıldığını söyleyerek, İslam ile terörizmin birbirine karıştırılmasını önlemek gerektiğini belirtti.

Başkent Paris’te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı değerlendiren Paolo Gentiloni, bu saldırıyla, düşünce ve İslam’ı eleştirme özgürlüğünün kısıtlandığını da sözlerine ekledi. 'İslami katliam' başlıklarının sentezini anladığını ifade eden Gentiloni, ancak bu başlıklarla kafa karışıklığı yaratılmamasının gerekliliğine de işaret etti.

"TERÖRİZM, IRAK-SURİYE ARASINDA BİR DEVLETE DÖNÜŞTÜ"

Bu arada, IŞİD’e (DAEŞ) karşı güçlü bir mücadele içine girilmesi gerektiğini de belirten Bakan Gentiloni şöyle dedi:

"Çünkü terörizm, Irak ve Suriye arasında bir devlete dönüştü. Buna müdahale etmememiz, bizim sorunlarımızı çözmez. İtalya’nın da içinde bulunduğu uluslararası bir askeri koalisyon, zaten DAEŞ’e karşı mücadele veriyor."

Paris’teki saldırıların ardından İtalya’da da güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano, İtalya’da Ortadoğu’da savaşmış 53 ‘yabancı savaşçı’ olduğunu, bunların kimlikleri ve yerlerini bildiklerini açıklarken, yakın zamanda bunlara karşı bir yasa hazırlayacaklarını duyurdu. Alfano bunun, sınır dışı prosedürlerini kolaylaştıracak bir yasa olduğunu söyledi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku