Dünya:
MERKEL'DEN PARİS TERÖRÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

MERKEL'DEN PARİS TERÖRÜ HAKKINDA AÇIKLAMA

Merkel’den Paris açıklaması: "Fransa ile birlikte biz de ağlıyoruz"


Almanya Başbakanı Angela Merkel dün gece Fransa’nın Başkenti Paris’te yaşanan kanlı terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, başsağlığı dilediği Fransız halkına “Fransa ile birlikte biz de ağlıyoruz” dedi.

Merkel, bu sabah Berlin’de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Dün gece çok korkunç bir geceyi yaşadık. Bütün Fransızlara buradan bir şeyi söylemek istiyorum. Biz Alman dostlarınız sizlerin acılarını paylaşıyoruz. Sizlerle birlikte bizler de ağlıyoruz. Biz sizlerle birlikte size bunları yapanlara karşı birlikte savaşacağız. Hayatını kaybeden 120’den fazla kişi ve yaralıların ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Şundan emin olun: Almanya sizlerle birlikte acınızı paylaşıyor. Yaralılara acil şifa diliyor, bedenen ve ruhen kısa sürede iyileşmelerini temenni ediyorum. Öldürülen insanlar, kafeler, restoranlar ve konser salonları ya da sokak ortasında hedef alındı. Onlar, özgür insanlar olarak yaşamak istiyorlardı. Tam da bu özgür yaşam tarzından nefret eden katiller karşılarına çıktı. Bu saldırı sadece Paris’e yapılmadı. Hepimizi hedef alıyor, bu nedenle hep birlikte gereken cevabı vereceğiz.

Öncelikli olarak cevabı güvenlik güçleri verecek. Alman Hükümeti Fransız yetkililerle yakın temas içerisindedir ve her türlü desteğe hazırdır. Katiller ve onları yönlendirenlerin yakalanması için yardıma hazırız.

Gün içerisinde ilgili bakanlarla biraraya gelip, durumu yakından takip edeceğim.

Bunun dışında vatandaşlar olarak da saldırganlara şu cevabı vereceğiz: Bizler birlikte yaşamı, sevgiyi ve dayanışmayı savunuyoruz. Herkesin başkalarına saygı göstermesini ve kendi mutluluğunu da aramasını savunuyoruz. Biliyoruz ki, bizim özgür yaşam tarzımız her türlü terörden daha güçlü. Gelin teröristlere gereken cevabı kendi değerlerimizi yaşayarak verelim, bu değerleri tüm Avrupa’da güçlendirelim. Şimdi her zamankinden daha güçlü bir şekilde.”



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
İlhan akdag 8 yıl önce

sayln anne sen bi̇r dengeli̇bi̇r bak hayat bi̇r gulgulsun.meryemgi̇bi̇si̇n

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku