Ekonomi:
DOLAR HAFTAYA SERT DÜŞÜŞLE BAŞLADI

DOLAR HAFTAYA SERT DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını Merkez Bankası politika faizi olarak belirledi. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlanmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda;

*Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı Merkez Bankası politika faizi olacaktır. Bu oran, mevcut fonlama faizine (% 16,50) eşitlenecektir. 

*Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranları bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla  -/+ 150 baz puanlık bir marj ile belirlenecektir.

Yeni operasyonel çerçevenin uygulanmasına 1 Haziran 2018 tarihinde başlanacaktır. Teknik ayrıntılar ayrıca duyurulacaktır."

Sadeleştirme ne anlama geliyor?

Piyasa uzmanları Merkez Bankası'nın sadeleştirme hamlesini değerlendirdi. GCM Menkul Değerler'den Enver Erkan Merkez Bankası'nın geleneksel bir para politikası aracı olmayan GLP kullanımını bırakarak iletişimini netleştirdiğini ve daha öngörülebilir olduğunu belirtti.

Erkan, "Eskiden 7,25 – 8 – 9,25 olan faiz koridoru 15 – 16,5 – 18’e yükseltildi. Mevcut sıkı duruşun resmileştirilmesiyle, Merkez Bankası’nın bağımsız politika adımları attığına dair de güven tesis açısından önemli… Merkez Bankası bu adımını 7 Haziran’ı beklemeden attığı için de proaktif bir duruş sergilemiş oldu.Bundan sonra hedef enflasyonla mücadele ve bu alanda da reformist bir ekonomi yönetimiyle konsensüs içinde proaktif hareketler olmalıdır " diye konuştu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

200 TL'nin SATIN ALMA GÜCÜ ERİDİ
Tedavüle girdiği günden bu yana 200 TL'lik banknotun satın alma gücü eridi. Artık 1 kilo peynir bile...

Haberi Oku