EL VİCDAN...!
AYIPTIR, GÜNAHTIR…!

Bilindiği üzere, Torunlar Center’ın inşaat yapımı devam ederken meydana gelen sözüm ona ‘İş Kazası’  sonucunda 32 kattan asansörün düşmesi sonucunda 10 işçimiz hayatını kaybetti… 

Kiminin çok da umuru değil, hatta Twitter'da eğlence niyetine yada spor olsun diye atılacak bir Tweet’ten ibaret.. 10 CAN… Evet, 10 can yitip gitti… Kimin umurunda.. Mesela Ali Ağaoğlu’nun genç, körpe sevgilisinin çok umurunda olmadığı belli..!

Genç ve körpe sevgilinin yaşanan elim kazadan sonra 32. kat fobisi başlamış… Körpe sevgili, Twitter'da asansöre binmeye korktuğunu belirterek "Asansörün 32. kattan yere çakıldığını duyduğum için asansör fobim oluştu… 10 kat çıkıp istemsiz spor yapıyorum" yazarak bir de yazının sonuna gülücük işareti koymayı da ihmal etmemiş.. Belli ki pek eğlenmiş… !

Genç sevgili Twitter'da tepki olarak yoğun hakaretlere maruz kalınca da cevap olarak  "Kötü kalpli insanlara yeterince sarılmamışlar ondan böyle olmuşlar, çok düşünerek ya keyfini ya da keçileri kaçırırsın..."  Aman küçük hanım, sizin ne keyfiniz kaçsın ne de keçileri kaçırın.. Yazık henüz çok gençsiniz..

Evet, birilerinin ne kadar acımasız ve kötü kalpli olduğu belli.. Söze hacet yok elbet. Ama biz yine de iki kelam edelim. Henüz toprakla yeni buluşmuş, toprağı henüz soğumamış acılar ailelerin bağrında kor halinde yanarken böylesine acı bir olay üzerinden espri yeteneğini göstermek en ama en acımasızlarından biri. Bunu ancak kötü kalpli, insani duygularını kapının ardında ki askıya asıp bırakmış biri yazabilir.

Küçük hanım milyon dolarlık teknelerde denizin, kumun, güneşin keyfini sürerken bu ülkede pek çok insan açlık sınırında, kelle koltukta can güvenliği olmayan denetimden uzak işlerde üç kuruş evine ekmek götürebilmek ya da okuyabilmek için çalışıp ter dökmekte. 

Tabi bu sizin spor yaparken, ya da güneşlenirken attığınız tere benzemez.. Bu akan ter emeğin teridir ve onurlu, insanca yaşabilmek için akıtılan terden başka bir şey değildir.. Sizlere göre belki parmak hesabı 5-10 işçi ölmüş olabilir..  Bu memlekette ölen, öldüğü ile kalır, yerine her daim sizler lüks evlerinizde oturasınız diye yeni işçiler gelir ve bu köle düzeninde çalışarak ömrünü tüketir ve hatta ölür..! Ve ölen elbet toprağı soğumadan sizler tarafından bir daha hatırlanmamak üzere unutulur. Var olan arıza bir önce giderilir, sorumlulara ise pek bir şey olmaz. Yük asansöründe zaten topluca yüktür onlar.. Hazal Hanımın ve onun gibilerin umurunda olmaz. O yaşlı ve milyon dolarlık sevgilisinin kendisine sağladığı imkanların üzerine güzelce yatar.

Haa bir de, Sabah gazetesi muhabiri, bir diğer insanlıktan nasibini almamış olan bir muhabir var.. Onu da es geçmeyelim.. Kazada iki oğlunu kaybetmiş olan baba Nazif Karaman’a insanlık dersi vermeye yeltenmiş..  Nazif Karaman'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun  taziyede bulunması üzerine ‘Başımın sağ olup olmadığı sizi ilgilendirmez’ cevabını vermesini yandaş ve candaş muhabir pek beğenmemiş anlaşılan. Twitter hesabından ‘Başbakan adam yerine koymuş aramış… Şu babanın laflarına bak’ diye buyurmuş.. Sen kimsin be hadsiz, insanlıktan zerre nasibini almamış adam. Bunu yazarken sen kaç paralık ne kadar adam olduğunu hiç düşündün mü acaba?? İnsanlığınızdan utanın ve iki evladını kaybetmiş bir babanın acısına saygı duyun..!

Biliyoruz ki yine pek çok eve ateşin koru düştü.. Üst, üste yaşanan ölümlü iş kazaları milletçe vefat eden işçilerimizin olduğu gibi bizlerin de ciğerini yaktı.. Allahtan hepsine tekrar rahmet diliyorum..Nur içinde uyusunlar..


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin  


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mustafa ünal 10 yıl önce

tamam allah rahmet eylesin kabul yapılan denetimsizlik lere ne demeli kalkmış utanmadan şehit onlar diyor kendi çocuğu olsaydı ne yapalım şehit lodu dermiydi ortalığı biri birine geçirirlerdi.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87