ERDOĞAN'ın PLANI ERKEN SEÇİM mi?

Geçen hafta “Erken Seçim mi Olacak?” başlıklı bir yazı yazmıştık. O sıralarda dillendirilmeyen “erken seçim” sözleri şimdi Ankara kulislerinde konuşuluyor. Hem de en derinlerde…


Şimdi olguları sıralayalım:


* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen cumartesi Kahramanmaraş’ta partisinin il başkanlarını topladı. İl başkanlarına, “olası bir erken seçime” hazırlıklı olmaları talimatını verdi. Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısının hemen ardından il başkanlıkları harekete geçti. Şimdi öğreniyoruz ki, birçok il başkanı esnaf ve pazar ziyaretlerine başlamış bile… Parti de içten içe örgüt içinde safları sıklaştırmaya başladı. 


* Daha önceki yazımızda da söyledik. Başbakan Binali Yıldırım Ekim ayında “15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle halka teşekkür mitinglerine” hazırlanıyor. Bu da bir nevi seçim mitingi olarak yorumlanıyor. 

Bu iki olgudan sonra şimdi ayrıntıya girmeye çalışalım.


NEDEN ERKEN SEÇİM?


FETÖ soruşturmalarında çok sayıda kuruma operasyon yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Ancak hala FETÖ’cü siyasetçilere el atılmadı. 


Devletin tüm kurumlarına sızmış bir örgütün siyasete sızmaması gibi bir durum olabilir mi? Olamaz! 

Özellikle AKP içinde çok sayıda FETÖ’cü olduğu biliniyor. Diğer partilerde de var. Hatta 80 kadar AKP milletvekilinin FETÖ’cülerin kullandığı iletişim sistemi Bylock’u kullandığı ortaya çıktı. İsimleri bilinmiyor. 

 

ERDOĞAN’IN ELİNİ NE TUTUYOR?


CHP de haklı olarak soruyor: Siyasetçilere operasyon yapmak için neyi bekliyorsunuz? 

AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan FETÖ’cü siyasetçilere dokunmak istiyor. Ama elini tutan bir şeyler var. Herkesin yanıtını aradığı soru da bu! 


Eğer AKP kendi partisine FETÖ operasyonu yapar ve çok sayıda milletvekili ya da il başkanı gözaltına alınırsa;

1)    AKP Meclis’te hükümet olma çoğunluğunu kaybedebilir. 

2)    Toplum nezdinde büyük bir itibar kaybeder. 

Erdoğan ve ekibi bu nedenlerle operasyon başlatamıyor. Bu da FETÖ’cülerin siyaset içinde faaliyetlerine devam etmesine neden oluyor? 


ERDOĞAN’IN PLANI


Kulislerde ise Erdoğan ve AKP kurmaylarının planı fısır fısır konuşuluyor. 


“Bir erken seçim olur, AKP ya da Erdoğan milletvekilleri adaylarını yeniden belirler, halihazırda vekil olan FETÖ’cüleri ise sessiz sedasız partiden temizler” diyorlar. 


Diğer partilerdeki FETÖ’cüler ile ilgili ise, “Erdoğan, kendi partisine dokunmadan başka bir partiye FETÖ operasyonu yaparsa, inandırıcılığını kaybeder” diyorlar. 


Meclis nabzını yoklayanlar Erdoğan’ın düşüncesini çok iyi biliyor. Dedikleri şu: 


“Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden nemalandı. AKP’nin oylarının artığını düşünüyor. MHP ve HDP’nin de baraj altında kaldığını görüyor. Böyle bir koşulda AKP’nin vekil sayısı 400’ün üzerine çıkabilir. Bu kadar milletvekiliyle de Türkiye’de her şeyi değiştirebilir… Anayasa’yı da…”


DÜRÜST OLUN! KORKMAYIN!


Erdoğan’ın fikri bu ise, sıkıntılı günler devam edecek gibi görünüyor. Başımızdakiler FETÖ örgütünden kurtulma yoluyla, ülke sistemini değiştirmeye çalışırsa, Türkiye’de kavga daha da derinleşebilir… Bir de olayın ekonomik boyutunun olduğunu düşünürsek… Vay halimize! 


Kısacası, yukarıda ele aldığımız tüm bu olgular, erken seçimin masada olduğunu bizlere gösteriyor. 


Korkmayın beyler! Terörist teröristir. Neredeyse, hangi kuruma sızdıysa, nerede yuvalandıysa kesip atın, yapın operasyonunuzu. Ama dürüst olun. AKP itibar kaybedecek diye teröristleri bize vekil diye yutturmayın! Terörist darbe yapmaya çalışırken tutuklanıyor da, darbe kulis yapanlara neden dokunulmuyor!  Terörist, teröristir…

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87