Gündem:
ADALETSİZLİĞİN BU KADARINA YAZIKLAR OLSUN, 'PES'
ADALETSİZLİĞİN BU KADARINA YAZIKLAR OLSUN, 'PES'

İşte Türkiye'de 'adaletin' fotoğrafı

Gezi Direnişi sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında savcılık "hakaret" ve "yaralama" suçunda dava açtı. Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İddianamede Ethem'i öldüren Ahmet Şahbaz’dan 'şikayetçi' olarak bahsedildi.

Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerinde Ethem Sarısülük'ü başından vurarak ölümüne yol açan polis Ahmet Şahbaz'ın şikayetiyle Sarısülük ailesi hakkında 10 yıl 5 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşma tanıkların vareste tutulmasına ve adres teyidi yapılmasına, çağrı ile gelmeyeni zorla getirme kararı ile 27.01.2015'e ertelendi.

Sa­rı­sü­lük ai­le­si­ne ne­den da­va açıl­dı? 

Sa­nık po­lis Şah­ba­z’­ın, hak­kın­da açı­lan da­va­nın ilk du­ruş­ma­sı­na, pe­ruk ve göz­lük ta­ka­rak gel­me­si üze­ri­ne, mah­ke­me sa­lo­nun­da olaylar çık­mış­tı. Şah­baz, 23 Ey­lül 2013 ta­ri­hin­de­ki du­ruş­ma sı­ra­sın­da çı­kan olay­lar­da ken­di­si­ni darp et­tik­le­ri id­di­asıy­la Sa­rı­sü­lük ailesin­den şi­ka­yet­çi ol­muş­tu. Şi­ka­yet üze­rine An­ka­ra Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı da, Sa­rı­sü­lü­k’­ün an­ne­si Say­fı ile kar­deş­le­ri İk­rar, Musta­fa ve Cem Sa­rı­sü­lük hak­kın­da, “mah­ke­me he­ye­ti­ne ha­ka­ret et­tik­le­ri­” ve “sa­nık po­li­si darp et­tik­le­ri­” ge­rek­çe­siy­le da­va aç­mış­tı.

Açı­lan da­va­nın ilk du­ruş­ma­sı, bu­gün An­ka­ra 5. As­li­ye Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de gö­rü­le­cek. Da­va­nın iddiana­me­sin­de, Sa­rı­sü­lü­k’­ü öl­dü­ren po­lis müş­te­ki, da­va­ya ba­kan mah­ke­me­nin he­ye­ti de mağ­dur ola­rak yer alı­yor.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku