Gündem:
'AKİT DİNCİLERİ' İSTEDİ, 'ATATÜRKÇÜ İLAHİYATÇI' GÖREVDEN ALINDI!..

"AKİT DİNCİLERİ" İSTEDİ, "ATATÜRKÇÜ İLAHİYATÇI" GÖREVDEN ALINDI!..

Din Kültürü Öğretmeni İlahiyatçı Cemil Kılıç görevinden alındı. Karar, Kılıç’a bugün tebliğ edildi.

Cemil Kılıç yakın zamanda verdiği bir röportajdan dolayı dinci medyanın hedefindeydi. Yeni Akit gazetesi dünkü sayısında Cemil Kılıç’ın fotoğrafını vererek “Din karşıtı o öğretmen hala görevde” başlığını atmıştı.

Akit’in bu hedef göstermesinin ardından Kılıç, öğretmenlik görevinden uzaklaştırıldı.

“CEMAAT, TARİKAT, DİNCİ MEDYAYI RAHATSIZ ETTİ”

Açıklama yapan Cemil Kılıç, “Bana biraz önce tebliğ ettiler bakanlık yazısını, görevinizden uzaklaştırıldınız diye. Öğretmenlikten uzaklaştırıldım. Bir de ifadeye çağırdılar, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gidiyorum ifade vermek için” dedi.

Kılıç, Bakanlığın Akit’in haberinden sonra harekete geçtiğini belirterek, “Kararın gerekçesinde sosyal medyada siyasi içerikli paylaşımlar yazıyor. Zaten uzun süredir yazdığım yazılar, yaptığım çalışmalar bu cemaat, tarikat gibi yapıları rahatsız etti. Dinci medyayı da rahatsız etti. Bunların neticesinde böyle bir susturma operasyonu gibi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“GÖZDAĞI VERİLİYOR, SUSTURULMAK İSTENİYORUZ”

Kılıç, kendisine yöneltilen ithamların gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Zira biz sendikacıyız da aynı zamanda bu tip görüş açıklama hakkımız var. İlahiyatçıyız, din alanında yazı yazma, fikirlerimizi aktarma hakkımız var. Netice itibariyle bir suç oluşturmayacak şeyler bunlar fakat bir kamuoyu oluşturuldu dinci medya tarafından, onun gereğini yapmaya çalışıyorlar kendilerince. Gözdağı veriliyor, susturulmak isteniyoruz.

Temelli bir görevden uzaklaştırma mıdır yoksa açığa alınma mıdır yazıdan anlayamadım. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde soracağım.”

“ATATÜRK, LAİKLİK, CUMHURİYET GİBİ KONULARA YOĞUNLAŞINCA…”

Cemil Kılıç, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Din Kültürü öğretmeniyim, Atatürk, laiklik, cumhuriyet gibi konulara yoğunlaşınca, okulda Atatürkçü Düşünce Kulübü kurunca, öğrencilere Nutuk okutunca bütün bunlar bir araya gelince, neticesi bu oldu.”

Akit'in dünkü haberi:


 



ODA TV
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku