Gündem:
AKP'nin 1 KASIM SEÇİMİ BİLDİRGESİ

AKP'nin 1 KASIM SEÇİMİ BİLDİRGESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ATO Congresium'da AKP'nin seçim beyannamesini açıkladı.

Davutoğlu, "Huzur ve istikrar 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Tazelendik ve yenilendik 'Haydi Bismillah' diyoruz" dedi.


"DİNAMİK BİR BAŞKANLIK SİSTEMİ"


"AK Parti olarak seçimlerden sadece temsilin değil, güçlü bir hükümeti de mümkün kılan çağdaş bir hükümet sisteminin hayata geçirilmesini istiyoruz" diyen Davutoğlu, "Siyasi istikrarsızlıklar karşısında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik bir başkanlık sisteminin daha uygun bir sistem olduğunu düşünüyoruz. Yeni yapıda hiçbir paralel yapıya izin verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.


Davutoğlu'nun açıkladığı AKP'nin vaatleri şöyle:


- İlk olarak yeni bir anayasa vaadediyoruz.Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacak. Birinci reform Anayasadır. Beyannamemizin asli özelliği demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin hayata geçirilmesidir.


-Seçilme yaşı 18'e inecek.


-Gençlere sınırsız, ücretsiz internet verilecek.


"KARŞILIKSIZ 50 BİN LİRA"


- Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimizin kullanacakları 100 bin lira kredi için yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.


- Aşkın önüne geçilmez. Evlilikte çeyiz desteği vereceğiz. Gençlerin çeyiz hesabında 100 bin lira aile biriktirdiyse, 20 bin lira devlet verecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku