Gündem:
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: 'SOYKIRIM TANIMI İÇİN HUKUK KARARI GEREKİR'
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: 'SOYKIRIM TANIMI İÇİN HUKUK KARARI GEREKİR'

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, Birleşmiş Milletler'in 1915 olaylarıyla ilgli neden "soykırım" tanımını kullanmadığı sorusuna yanıt verdi. Dujarric, "soykırım" tanımı için "hukuki" bir karar olması gerektiğini belirtti.

Batı'nın Türkiye aleyhine "soykırım" kampanyalarını yoğunlaştırdığı bir döndemde Birleşmiş Milletler'den örnek nitelikte bir açıklama geldi. Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, 1915 olaylarının "soykırım" olarak adlandırması için hukuki bir karar olması gerektiğini belirtti.

Dujarric, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci sözcüye "Birleşmiş Milletler'in 1915 olaylarını neden "soykırım" olarak tanımlamadığını" sordu.

Dujarric, "Birleşmiş Milletler'in bu tanımlamayı yapması için 'yasal bir mercinin' 1915 olaylarını bu şekilde nitelendirmesi gerek" dedi.

Yasal mercilerin hangileri olabileceği konusunda açıklama yapmayan Dujarric, BM'nin bu konudaki görüşlerini daha önce açıkladığını ve bunu değiştirmeyeceklerini de söyledi.


Ulusal Kanal
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku