Gündem:
CHP, ŞİŞLİ BELEDİYESİ İÇİN 'DİSİPLİN' DÜĞMESİNE BASTI!
CHP, ŞİŞLİ BELEDİYESİ İÇİN 'DİSİPLİN' DÜĞMESİNE BASTI!

CHP'de disiplin süreci başlıyor

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün tehdit aldığı iddialarını doğrulaması CHP Genel Merkezi’ni de harekete geçirdi.

CHP’li Şişli Belediyesi’nde bir süredir Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski Başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül arasında yaşanan gerilim genel merkezde rahatsızlık yarattı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçimle gelen bir belediye başkanı var ve o da görevinin başında” sözleriyle İnönü’ye destek mesajı verirken, Emir Sarıgül’ün uyarıldığı, disiplin süreci için gelişmelerin izleneceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, son değerlendirmesini MYK sonrası dar bir kadroyla yaptı.

Hayri İnönü’nün Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, görevinden istifa etmesi için ABD gezisi öncesinde “tehdit aldığı” iddialarıyla ilgili olarak , “O dönemde bu tarz bir şeyler olmuştu ama o kadarına girmeyeyim. Şu an sakin bir ortam. Tekrar gerginleşmesini istemiyorum” dedi. “Bazı sıkıntılar” yaşadığını ve bu sıkıntıların halledileceğini söyleyen İnönü, geçen ay ABD’ye gitmeden önce Eski Başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu, Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’den bir telefon aldığı iddialarıyla ilgili olarak, “İngilizce’de bir şey vardır: I won’t confirm or deny it. Anlatabiliyor muyum, ne demek istediğimi? Yani ne kabul ederim ne de hayır derim” diye konuştu.

İnönü’nün bu mesajları CHP yönetimini harekete geçirdi. Dünkü MYK toplantısı öncesinde parti sözcüsü Haluk Koç’un geleneğin aksine basına açıklama yapmayacağı bilgisi verildi.

Ancak, edinilen bilgilere göre Şişli’de yaşanan gerilimle ilgili bilgiler günler öncesinden Genel Merkez’e ulaştı. Bu çerçevede Hayri İnönü’nün belediyede göreve başlattığı danışmanların işten atıldıkları ve İnönü’nün bazı konularda Emir Sarıgül engeliyle karşılaştığı bilgileri Kılıçdaroğlu’na
iletildi. Kılıçdaroğlu ise 2 hafta önce gerçekleştirdiği ziyarette Hayri İnönü’ye destek mesajını verdi.

İnönü’nün açıklamalarının ardından dün de gözler gün boyunca Kılıçdaroğlu’nun üzerindeydi. Sabah saatlerinde üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine “Seçimle gelen bir belediye başkanı var ve o da görevinin başında ve başarıyla da görevini yapıyor” demekle yetindi.

Konunun MYK’de gündeme gelmediği belirtilirken, Kılıçdaroğlu, MYK sonrasında dar bir ekiple Şişli konusunda bir toplantı daha yaptı. Toplantıda Şişli ile ilgili tavır alınması kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu, Yardımcısı Veli Ağababa’yı görevlendirdi. Ağababa’nın hazırlayacağı rapor Sarıgül’ün disipline sevk edilip edilmeyeceğini belirleyecek. Sarıgül, disipline sevk edilirse üyelikten atılması gelebilecek. Ancak genel merkezin bu konuda aceleci davranmayacağı belirtiliyor. Sarıgül’ün yaşananlar konusunda uyarıldığı da öğrenildi. Başkan İnönü’nün de yakın çevresine “Aralık ayı sonunda oğlumun nikahı var. Ondan sonra başkanlık görevini bırakabilirim” dediği öğrenildi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku