Gündem:
'DEVLET PARASIYLA HACCA GİDİLMEZ!'
'DEVLET PARASIYLA HACCA GİDİLMEZ!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçağı "TUR" ile Suudi Arabistan’a gitti.

Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'da umre yaptı. Erdoğan'ı umre yaparken gören birçok kişi fotoğraflarını Twitter'dan paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek karayoluyla Mekke'ye geldi.

Suudi güvenlik güçlerinin korumasında gece yarısı Mescid-i Haram'a giren Erdoğan ve heyeti, Kabe'de önce umre tavafını yaptı, ardından Cidde'de, Mescid-i Haram'ın yanında yer alan Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da umre yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, devlet görevinin yanı sıra ihrama girip dini görevini de yerine getirmek istemesi tepkilere neden oldu. Bu durumu yorumlayan İslamcı yazar İhsan Eliaçık, "Kendi parasıyla gitmesi lazım. Devletin parasıyla hacca gidilmez. Devletin parası neticede benim paramdır" dedi.

'KENDİ PARASIYLA GİTMESİ LAZIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi temasta bulunmak üzere gittiği bölgede, dini ziyaretlerini de yapmasına itiraz geldi. Erdoğan'ın yaptığı Umre sevap mı günah mı tartışması başlarken İslamcı yazar İhsan Eliaçık, şu görüşleri paylaştı:

"Kendi parasıyla gitmesi lazım. Devletin parasıyla hacca gidilmez. Devletin parası neticede benim paramdır, yani öyle şey olmaz ki... Hacca gitmen için kendi kazancından gitmen lazım. Masrafını kendisinin vermesi lazım. Devletin parasıyla Hacca gitmek doğru değil. Yanlış bir iş olmuş. Sevap mıdır günah mıdır, orasına ben karar veremem Allah bilir. Ben en fazla doğru değil diyebilirim. Doğru bir davranış değil."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku