Gündem:
EH.. BU KADARINA DA PES KILIÇDAROĞLU!
EH.. BU KADARINA DA PES KILIÇDAROĞLU!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cemaat’in gazetesi Zaman’ın yayın kadrosuyla buluştu ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zaman’ın manşetinde yer alan açıklamalara göre Kılıçdaroğlu, “Türkiye 1930’lu yılların tek parti döneminden daha kötü” dedi.

Zaman Gazetesi'nde ‘Seçime Doğru’ buluşmalarının bu haftaki konuğu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, hükümetin uygulamalarını 1930’ların tek parti dönemine benzetti. AKP’nin, iktidarı kaybetme korkusuyla örtülü sıkıyönetim uyguladığını söyledi. Tarafsız medyayı susturma planı yaptığını, imkân bulsa muhalefeti tamamen susturacağını belirtti.

AKP'nin bugünkü faşizan uygulamalarını Atatürk Türkiyesi ve 1930'lu yıllarla karşılaştıran Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu bakalım gerçek Atatürk'çülerce nasıl karşılanacak...

Haberde Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu karşılaştırma ile ilgili bölüm aynen şöyle;

“Genel Yayın Müdürümüz Ekrem Dumanlı ve bazı yazarlarla bir araya gelen CHP lideri, AKP hükümetinin iktidardan düşme korkusuyla örtülü ama kuralsız bir sıkıyönetim uyguladığını söyledi. Özgür medyayı susturma planı yapan iktidarın, imkân bulsa muhalefeti tamamen susturacağını belirtti. “Siyasi otoritenin emriyle hareket eden savcı, kaymakam, vali medyaya baskı uyguluyor, sansür uyguluyor. İktidarı övmedi diye gazete mi kapatılır, yayın organları mı kapatılır? Vahim bir durum.” dedi.

CHP lideri, AKP hükümetinin son dönemdeki uygulamalarıyla ilgili dikkat çekici değerlendirmeler yaptı, kendisinin de eleştirdiği tek parti dönemiyle şimdi yaşananlar arasında benzerlik kurdu.

“Türkiye’de şu anda tek parti devleti var. Bir dönem valiler CHP il başkanıydı. 1930’ların yapısı… Tek parti döneminde bir parça da olsa adalet vardı, şimdi o da yok. Şu andaki uygulamalar tek parti döneminden daha kötü.” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP’nin çok değiştiğini, imam hatip liselerinin kapatılması, başörtüsü yasağının geri gelmesi gibi uygulamaların asla gündemlerinde olmadığının altını çizdi.”
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku