Gündem:
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR

“Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği gerekçesiyle İsviçre’de mahkum olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, bu ülkeye karşı 2008 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru üzerine açılan davanın  temyiz duruşması bugün yapılıyor.

Doğu Perinçek, İsviçre’de 2005 yılında hakkında yapılan suç duyurusu üzerine açılan davanın temyiz sürecinin 2007 yılında aleyhinde tamamlanmasının ardından ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle AİHM’ye başvurdu.  2008 tarihli dava dosyasını ele alan AİHM, 2013 yılında, İsviçre yargısının kararının “haksız” olduğuna, demokratik bir toplumda bu yönde bir karara ihtiyaç bulunmadığına,  ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine hükmetti. 

Bunun ardından İsviçre Hükümeti’nin talebi üzerine temyiz sürecinin başlatılması uygun görüldü. Bugün Strazburg’da AİHM’nin Büyük Dairesi’nde yapılan temyiz duruşması, Türkiye, İsviçre, Ermenistan ve tüm dünyadaki Ermenilerce yakından izleniyor.

İşte Strazburg'tan CANLI YAYIN



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku