Gündem:
GENÇLER! TÜRKİYE DEVRİME GİDİYOR, SİZİN GÜNLERİNİZ GELİYOR!
GENÇLER! TÜRKİYE DEVRİME GİDİYOR, SİZİN GÜNLERİNİZ GELİYOR!

İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden öğrenci kulüplerinin başkanları Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in davetlisi olarak bir restoranda düzenlenen yemekte biraraya geldi. Doğu Perinçek yemeğe partisinin genç milletvekili adayı Yadigar Özen ve Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Uğurcan Yardımoğlu ile birlikte katıldı.

GENÇLERE MÜJDE

Perinçek gençlere, "sizlere önemli bir haber vereyim" diyerek, ilk kez Aydınlık'ın manşetten duyurduğu "Ankara-Şam teması başladı" haberini paylaştı. Bu sözlerin ardından kendisine her türlü soru, eleştiri ve önerinin iletilmesini isteyen Perinçek'e çeşitli sorular yöneltildi. Perinçek gençlere Türkiye'nin devrime gittiğini, sistemin eskidiğini söyledi. Devrimin olması için ise sistemin eskimesi gerektiğini söyleyen Perinçek, örneklerle bugünkü sistemin artık üretemediği ve eskidiğini anlattı. Gençlere de, "sizin günleriniz geliyor" dedi.



GENÇLERE BİLİMSEL DEĞERLENDİRME TAVSİYESİ

Perinçek'e partisinin terörle mücadelede TSK'ya verdiği destek hatırlatılarak, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Amerika'dan aldığı madalyanın bu destekle çeliştiği sorusu soruldu. Perinçek, "Amerika'dan madalya aldıysa aldı, kiminle savaşıyor" diye sordu. Bunun üzerine TSK'nın Amerika'ya rağmen PKK'yla savaştığını söyledi.

Daha sonra Perinçek gençlere, Nazi Almanya'sından İsviçre'ye kaçan ve o yıl Türk hükumetinin davetiyle İstanbul Tıp Fakültesi'ne gelen Macar patolog Philipp Schwartz'ın öğrencileriyle arasında geçen bir dersi anlattı. Perinçek Schwart'ın öğrencisi Halim Spatar'dan dinlediği olayı şöyle aktardı: "Schwartz bir gün derste elindeki kan tüpünü kaldırarak öğrencilerden bunun içinde ne olduğunu söylemesini istedi. Öğrenciler hep bir ağızdan "kan" diye bağırdı. Schwart itiraz etti. Bu kırmızı renkli bir sıvıdır. Kan diyebilmeniz için mikroskopta incelemeniz gerekir." Perinçek bu örnek üzerinden, "Orgeneral Hulusi Akar'ın pratikte Amerika'ya rağmen PKK'yla savaşının gerçeğin kendisi olduğunu" söyledi. Gençlere olayları bilimsel metotlarla değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. 

ANKARA KATLİAMINDA ABD BAĞLANTISI

Perinçek'e, Ankara katliamında Gladyo’nun rolünü soran bir öğrenciye Perinçek, bombanın patlamasının ardından "Amerika'nın PKK'yla müzakerelere başlayın açıklaması" yaptığını hatırlattı. Perinçek bu açıklamayı, "Eğer PKK'yla müzakere yapmazsan Türkiye'de bombalar patlar" şeklinde anladığını ifade ederek, "Gladyo bu. Gladyo ruh gibi oldu. Gladyo cin değil. Amerika'nın NATO ülkelerinde kurduğu gizli örgüt" dedi. Perinçek, Amerika bağlantısı kurulmadığı sürece bu olayların sağlıklı açıklanamayacağını belirtti.

Yaklaşık üç saat süren davette gençler ağırlıklı olarak Perinçek'e, Türkiye'nin Rusya-Suriye ilişkileri, TSK'nın terörle mücadelesi, seçimler ve devrim konulu sorular yöneltti. Zaman zaman Perinçek'e esprili sorular da yöneltildi. Haftasonu oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında da görüşleri sorulması Perinçek ve gençleri güldürdü. Perinçek siyasi fikir alışverişlerinin ve geleceğe dair öngörülerin yapıldığı bu yemekte, gençlere katılımından dolayı teşekkür etti.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku