Gündem:
GERÇEK SANATÇILARDAN SEÇİM AÇIKLAMASI
GERÇEK SANATÇILARDAN SEÇİM AÇIKLAMASI

TSB adına açıklamayı yapan TSB Genel Başkanı İnci Özdil şunları söyledi;

"Her seçim döneminde olduğu gibi, son günlerde de birçok partinin seçimler için ittifak, aday ve destek çalışmalarına başladığını görüyor ve yakından takip ediyoruz. Özellikle aralarında yazar ve sanatçıların olduğu bir grubun “AKP’yi, sözde geriletmek ve barajları yıkmak için HDP’yle dayanışma” başlığıyla seçim çalışması yürütmek üzere bir çağrı ve imza kampanyası örgütlemiş olduklarını basından öğrendik.

Türkiye’de opera, bale, senfoni orkestraları ve tiyatrolara yapılan saldırılara ses çıkarmayanlar, meclisten geçirmeye çalıştıkları TÜSAK yasasında AKP’ye destek verenler, konservatuvarlar ve güzel sanatlar fakültelerinin yüzde 70’ine yakın yüksek lisans, master ve doktora programlarını YÖK’ün kapatma girişimlerine karşı kılını kıpırdatmayanlar bugün sanatçılardan medet ummaktadırlar.

Ortadoğu’da “Biji Obama” sloganlarıyla emperyalizmle işbirliği yapanların, Şeyh Sait ve Seyit Rıza heykellerine sarılanların, Türk Milletini Anayasa’sından atmaya çalışanların, 4+4+4 gerici eğitim sistemine oy verenlerin, Türk bayrağı ve Atatürk heykeli yakan bölücülerin KARŞISINDA TAVIR ALMAYA tüm sanatçılarımızı ve aydınlarımızı çağırıyoruz!

Sanatçılarımızı ve aydınlarımızı bu tuzağa düşmemeye, ülkemizi birleştirecek anti-emperyalist, bağımsızlık, laiklik, aydınlanma değerlerini savunan, Cumhuriyet’i ve onun kazanımlarını koruyan, milletimizi Atatürk’te birleştiren güçlerle birleşmeye davet ediyoruz."



TSB Genel Başkanı İnci Özdil'in açıklamasının tam metni şöyle;

EMPERYALİST POLİTİKALARIN PEŞİNDE SANATÇI OL(UNA)MAZ!

Değerli basın emekçileri, sanatseverler, emekçi halkımız, büyük milletimiz...

7 Haziran günü gerçekleşecek genel seçimlerde ülkece önemli bir sınav vereceğiz. Bu seçimlerde gerici, bölücü, laiklik ve özgürlük düşmanı, sanatı ayaklar altına alan kuvvetlerle, Türkiye’yi birleştiren, ilerici, aydınlanmacı güçlerin mücadelesine tanık olacağız.

Her seçim döneminde olduğu gibi, son günlerde de birçok partinin seçimler için ittifak, aday ve destek çalışmalarına başladığını görüyor ve yakından takip ediyoruz. Özellikle aralarında yazar ve sanatçıların olduğu bir grubun “AKP’yi, sözde geriletmek ve barajları yıkmak için HDP’yle dayanışma” başlığıyla seçim çalışması yürütmek üzere bir çağrı ve imza kampanyası örgütlemiş olduklarını basından öğrendik. Dahası bu açıklamada  “Gezi’de olduğu gibi geniş bir dayanışma ve direniş koalisyonuna ihtiyaç var” denilerek, sanatçılarımızın bölücülerin yanında bir tutum almaya çağrılmasına üzüntüyle tanık olduk.

Henüz Gezi eylemleri sürerken, kimin AKP’nin yanında yer aldığını, neler yaptığını unutmuş değiliz. Sanatçılarımızı Gezi’de olduğu gibi geniş bir dayanışmaya çağıran bölücülerin eşbaşkanlarının ağzından “Gezi’de hükümeti devirebilir miyim amacı güdenler oldu;  karşı çıktık. Darbecilerle aynı safta olmayız. Aramıza mesafe koyduk.” sözlerini henüz unutmadık.

Emperyalizmle karanlık ilişkiler içinde, ABD büyükelçisi ve Adana konsolosuyla Diyarbakır’da toplantı üzerine toplantı yapan, elinde silâh, ülkemizi parçalamaya and içmiş kanlı bir örgütün siyasal uzantısı bir Parti’den “barış!” bekleyenlerin bildirilerinde tek kelime emperyalizm geçmemektedir.
 
Türkiye’de opera, bale, senfoni orkestraları ve tiyatrolara yapılan saldırılara ses çıkarmayanlar, meclisten geçirmeye çalıştıkları TÜSAK yasasında AKP’ye destek verenler, konservatuvarlar ve güzel sanatlar fakültelerinin yüzde 70’ine yakın yüksek lisans, master ve doktora programlarını YÖK’ün kapatma girişimlerine karşı kılını kıpırdatmayanlar bugün sanatçılardan medet ummaktadırlar. Bizim “ Sinsi TÜSAK” diye adlandırdığımız, Meslekî Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) sanatı ve sanatçıyı özel şirketlerin sertifikalarına bağlamak suretiyle sanat eğitimi ve kurumlarını yok etme girişimlerine karşı çıkmayıp aksine, onlarla işbirliği yapanların, Ortadoğu’da “Biji Obama” sloganlarıyla emperyalizmle işbirliği yapanların, Şeyh Sait ve Seyit Rıza heykellerine sarılanların, Türk Milletini Anayasa’sından atmaya çalışanların, 4+4+4 gerici eğitim sistemine oy verenlerin, Türk bayrağı ve Atatürk heykeli yakan bölücülerin KARŞISINDA TAVIR ALMAYA tüm sanatçılarımızı ve aydınlarımızı çağırıyoruz!

Çünkü sanatçı, emperyalizmin emrine girmez. 

Çünkü Sanatçı, tarih boyunca emperyalizme karşı duruş sergilemiş ve savaşmıştır. 

Sanatçı vatanseverdir. Vatanına ve milletine ihanet etmez.

Sanatçı topraklarının işgal edilmesine göz yummaz.

Sanatçı bölücülüğe ve gericiliğe karşı çağdaşlığı, birliği, kardeşliği ve her zaman barışı savunur.

Sanatçı, halkın güzele, iyiye ve doğruya yönelmesi için çaba gösterir, dünyayı yaratılarıyla güzelleştirir.

Bu nedenle sanatçı ve aydınlarımızı, Cumhuriyeti tasfiye etmeye çalışanlara, Türkiye'yi bölmek isteyenlere, kardeşi kardeşe düşman ederek iç savaş çıkarmaya çalışanlara imza ve destek vermemeleri için uyarıyoruz!

Sanatçılarımızı ve aydınlarımızı bu tuzağa düşmemeye, ülkemizi birleştirecek anti-emperyalist, bağımsızlık, laiklik, aydınlanma değerlerini savunan, Cumhuriyet’i ve onun kazanımlarını koruyan, milletimizi Atatürk’te birleştiren güçlerle birleşmeye davet ediyoruz. 

Ülkemizin aydınlık, laik geleceği bölücü ve gericileri gerileterek değil, ancak ve ancak bölücü ve gericilerin iktidarını ve ittifakını yıkarak güvence altına alınabilir.
Türkiye Sanatçılar Birliği, ayağı yedi büyük kültüre analık etmiş Anadolu’nun bilge, hümanist topraklarına sağlam basan, bu nedenle  tarihi ile barışık, günlük emperyal/gerici politikaların oyuncağı olmayan, bilinçli, geriye değil ileriye bakan sanatçıların örgütüdür. 

Türkiye Sanatçılar Birliği olarak vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza, dil bayrağımız Türkçemize tüm halkımızla birlikte sahip çıkacağız. Bu nedenle tüm sanatçılarımızı, aydınlarımızı Türkiye Sanatçılar Birliği'ne çağırıyoruz. 

Atatürk'ün aydınlanma devriminin fedai sanatçıları olarak buradan ilân ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimizin aydınlığı ile sanatımızı, sanatçımızı ve kurumlarımızı yaşatacak, vatanımızın ve milletimizin yolunu sanatımızın ışığıyla aydınlatmaya devam edeceğiz.

İnci Özdil
Orkestra Şefi
Türkiye Sanatçılar Birliği 
Genel Başkanı

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku